Ministrul Muncii Raluca Turcan i-a urat ”La mulţi ani!”, într-o postare pe Facebook, baronului Samuel von Brukenthal, guvernator al Transilvaniei, colecţionar de artă şi fondator al muzeului din Sibiu care îi poartă numele, născut la 26 iulie 1721 şi decedat în 1803. Ulterior, ca urmare a ironiilor şi a comentariilor de pe reţeaua socială, ministrul şi-a editat postarea, renunţând la urare. Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a revenit, luni seară, cu precizări, după ce i-a urat, pe Facebook, "La mulţi ani" baronului Samuel von Brukenthal, argumentând că în fiecare an, în 15 ianuarie, se spune "La mulţi ani" pentru a marca ziua de naştere a lui Mihai Eminescu. "Cât despre baronii PSD cu 4 clase şi doctorate furate şi care acum simt din nou nevoia sa se dea deştepţi, să nu se panicheze, ca vor avea şi ei muzeul lor: Muzeul Jilava! Lor, «La Mulţi Ani» cu executare!", a transmis Turcan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Turcan revine cu precizări: Spunem "La Mulţi Ani, Mihai Eminescu” în fiecare an de 15 ianuarie, marcăm ziua de naştere a marelui poet/ Cât despre baronii PSD cu 4 clase şi doctorate furate, vor avea muzeul lor - Jilava. Lor, "La Mulţi Ani" cu executare!

”Astăzi istoria consemnează naşterea baronului Samuel von Brukenthal. Un sibian care zi de zi ne este exemplu. Un om înaintea vremurilor sale, un adevărat om al Luminilor, baronul Brukenthal ne-a lăsat o moştenire impresionantă. A lăsat Sibiului, a lăsat României, a lăsat Europei. Brukenthal, revenit de la Viena, a deschis unul dintre primele muzee ale lumii, a lăsat o impresionantă colecţie de artă şi o bibliotecă monumentală. Tot el ne-a dat lecţia cultivării mediului intelectual. El a creat o adevărată oază culturală în Sibiul finalului de secol XVIII. Samuel von Brukenthal este o bornă pentru cultura şi societatea României. La mulţi ani Samuel von Brukenthal!!!”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Ulterior, ca reacţie la ironiile de pe Facebook şi la comentarii, a şters urarea, păstrând doar prima parte a postării, ceea ce i-a atras noi critici ministrului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.