Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a vizitat un muzeu unic în Europa, deschis în judeţul Hunedoara de o familie de români reveniţi în ţară după zeci de ani petrecuţi la New York. ”Pentru mine, un obiectiv de bază este acela de a le oferi românilor plecaţi pe alte meleaguri posibilitatea de a-şi pune talentele şi munca în valoare aici, în România”, a transmis ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Florica Zaharia a devenit, prin cunoştinţe, muncă şi pasiune, un nume respectat în cercurile culturale new-yorkeze. Aproape 30 de ani a lucrat la faimosul Metropolitan Museum of Arts din New York, dintre care 13 a fost şefa Departamentului de Conservare a Textilelor. Împreună cu soţul său, Romulus, a ales să fugă din regimul comunist românesc. A reuşit să îşi facă un renume peste hotare, ajungând numărul 1 în lume în profesia sa, dar gândul i-a fost mereu să revină în ţară”, a scris, duminică, pe Facebook, ministrul Muncii.

Somona Bucura Oprescu precizează că Florica Zaharia este acum din nou acasă.

”Am trăit o adevărată revelaţie în satul Hărţăgani de la Băiţa, în judeţul Hunedoara, acolo unde moaţa Florica Zaharia a deschis un Muzeu al Textilelor.

Un muzeu unic în Europa, cu exponate unice din punct de vedere al vopsirii, al fibrei, al aspectului estetic, al emoţiei pe care o transmit. O adevărată comoară! Cu colecţii impresionante unde codul vieţii este impregnat în ţesături şi unde poţi asista la un fascinant dialog peste spaţiu şi timp al culturilor”, a mai scris Simona Bucura Oprescu.

Aceasta afirmă că a trăit ”revelaţia că se poate să te întorci acasă şi să redai comunităţii ceva”.

”Revelaţia că familia Zaharia este o sursă de inspiraţie şi pentru alţi români care au plecat peste hotare, dar care se pot împlini şi regăsi aici, acasă. Că meşteşugurile noastre milenare trebuie să fie perpetuate, putând să fie o sursă de venit importantă pentru oamenii locului. Pentru mine, un obiectiv de bază este acela de a le oferi românilor plecaţi pe alte meleaguri posibilitatea de a-şi pune talentele şi munca în valoare aici, în România. Florica Zaharia, la rândul său, pledează pentru întoarcerea la rădăcini”, a mai transmis ministrul.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.