Ministrul Mediului Tanczos Barna a declarat că folosirea focului ca instrument de a distruge vegetaţia uscată pe terenurile agricole este una greşită, deşi este cea mai ieftină. Această metodă „nu face bine nici solului, nici vegetaţiei, nici habitatului” şi „de aceea se propune interzicerea acestor lucruri şi trebuie să vedem în ce măsură ele pot fi implementate la nivelul Ministerului Agriculturii, la Ministerul Mediului”, a adăugat ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Trebuie să controlăm, trebuie să supraveghem pădurea, să intervenim acolo unde se foloseşte focul în mod nesupravegheat sau iresponsabil, pentru că din păcate sunt situaţii de genul acesta în România. Nu vor fi declanşate mai mult ca sigur incendii din cauza căldurii. Incendiile vor veni din acte de iresponsabilitate umană sau neatenţie, dar este mai mult probabil. Este nesupravegherea focului în timpul week-end-ului când ieşim la un grătar, lăsarea acelui foc nesupravegheat, nestins cu apă la plecare. Folosirea focului ca mijloc de distrugere a vegetaţiei uscate pe terenurile agricole, de aceea se propune interzicerea acestor lucruri şi trebuie să vedem în ce măsură ele pot fi implementate la nivelul Ministerului Agriculturii, la Ministerul Mediului”, a declarat Tanczos Barna, miercuri la Antena 3.
 
El a adăugat că această metodă de ardere a vegetaţiei uscate nu poate fi controlată şi este una greşită.
 
„Nu se poate face asta controlat pentru că este o metodă greşită, nu face bine nici solului, nici vegetaţiei, nici habitatului. E cea mai ieftină metodă. Din păcate, în vara aceasta, foarte mulţi au cosit cu chibritul, cu ghilimelele de rigoare. Am avut concomitent 10 focare de incendiu în România supravegheate sau vizualizate prin imaginile satelitare. Am trimis imaginile la Ministerul Agriculturii. Deci, în această perioadă, foarte mare atenţie cu focul”, a completat ministrul Mediului. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.