Ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, a fost criticat dur de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi de premierul Sorin Grindeanu, în cursul discuţiilor de marţi pe tema proiectului de buget pe anul 2017, fiindu-i imputat faptul că nu a respectat prevederile din programul de guvernare al PSD, potrivit unor surse social-democrate. Liderii PSD nu exclud nici remanierea ministrului de Finanţe, însă acest lucru nu ar urma să se întâmpe în perioada imediat următoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost deranjat, la revenirea din SUA, de forma proiectului de buget pe care Ministerul de Finanţe a publicat-o şi a lansat-o în dezbatere. El i-a imputat ministrului de Finanţe că în proiectul de buget nu sunt cuprinse anumite măsuri promise de PSD, iar alocările unor ministere nu reflectă programul de guvernare al social-democraţilor.

Potrivit unor surse din partid, critici identice au venit şi din partea premierului Sorin Grindeanu.

În cadrul întâlnirilor pe care Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu le au cu miniştrii, vor fi redistribuite anumite sume în interiorul bugetului, pentru a-l apropia de forma din programul de guvernare al PSD.

Potrivit unor surse social-democrate, nu a fost exclusă din discuţii nici remanierea lui Viorel Ştefan, însă acest lucru nu se va întâmpla în acest moment, având în vedere că Executivul abia a fost instalat.

Premierul Sorin Grindeanu a ajuns, marţi, la sediul PSD din Băneasa, unde se află şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, pentru a continua discuţiile cu miniştrii pe tema bugetului. Anterior sosirii la sediul PSD, cinci membri ai Cabinetului au discutat cu premierul şi cu şeful social-democraţilor.

Proiectul de buget pe anul 2017, prezentat de Ministerul de Finanţe, estimează o creştere economică de 5,2%, revizuită în scădere faţă de programul de guvernare al PSD, care estima 5,5%, iar deficitul este prognozat la 2,9% din PIB de către Guvern, faţă de cele 2,7 procente promise de social-democraţi, în timp ce şi inflaţia este revizuită în creştere. Ministerul Educaţiei primeşte în 2017 mai puţini bani decât în 2016, deşi PSD promitea o creştere, ca şi în cazul Ministerului Apărării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.