Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu a anunţat joi că Guvernul a aprobat plafonul pentru programul Prima Casă, pentru anul 2023, un plafon în valoare de 1,5 miliarde de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Finanţelor a declarat că Guvernul a aprobat plafonul pentru programul Prima Casă, pentru anul 2023, un plafon în valoare de 1,5 miliarde de lei. ”Face parte această aprobare rapidă a plafoanelor pentru programele cu garanţii de stat o aprobare rapidă, pentru că interesul Guvernului este ca banii să ajungă cât mai rapid în economie şi către beneficiari, către cetăţeni”, a spus ministrul.

Adrian Câciu a precizat că programul Prima Casă este un program de succes. ”Este din punctul nostru de vedere, un instrument prin care putem să sprijinim beneficiarii, mai ales cei tineri, pentru a-şi achiziţiona o locuinţă cu condiţii de finanţare ceva mai favobabile decât ceea ce oferă piaţa bancară în acest moment, mai ales în condiţiile în care dobânzile sunt ridicate şi elementele de avans şi garanţii sunt destul de limitate şi restrictive”, a arătat el.

Ministrul Finanţelor a mai spus că îi încurajează pe români să apeleze la acest program, pentru că îşi doreşte ca acest plafon să fie epuizat până la jumătatea anului şi să poată fi suplimentat.

Adrian Câciu a mai anunţat că acest program este în convergenţă cu celelalte programe guvernamentale, pentru că miercuri a semnat ordinul pentru programul Rural Invest, şi acum urmează să se facă convenţiile cu băncile, şi joi urmează să semneze alocarea plafoanelor pentru programul IMM Invest Plus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.