Ministrul Finanţelor a declarat joi, la Antena 3, despre planul de reducere a cheltuielilor discutat în coaliţie, că nu există o gaură de 20 de miliarde de lei la buget dar că este adevărat că trimestrul unu a venit cu încasări mai mici din partea instituţiilor statului, vorbesc de ANAF şi Vamă, de peste 4 miliarde de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu există o gaură de 20 de miliarde de lei, ceea ce am făcut noi, ca analiză, a dus la concluzia că este necesar să facem o ajustare până la final de an, pe o anvelopă de 20 de miliarde dar la momentul în care discutăm nu avem această problemă. E adevărat, trimestrul unu a venit cu încasări mai mici din partea instituţiilor statului, vorbesc de ANAF şi Vamă, de peste 4 miliarde de lei”, a spus ministrul Finanţelor. El a precizat că şi anul trecut, în luna mai au anunţat că vor face o ajustare de cheltuieli de 10 miliarde, preconizate la acel moment.

”Este un trimestru încheiat care ne arată cum merge partea de venituri a statului, ne arată şi carenţele din economie, unde unele sectoare funcţionează mai bine, altele mai prost”, a spus Câciu. Ministrul a mai arătat că aşa cum este acest plan de acţiune al ANAF, ar trebui ca de acum încolo să facă încasările aşa cum şi-a programat, ANAF şi Vamă.

”Ajustarea aceasta se face în felul următor, ca plan de acţiune. Am stabilit care este nevoia de ajustare, am stabilit ce nu va fi afectat de ajustare şi e foarte important să anunţăm ca să nu creăm o panică, pachetul social şi cel economic, cel de investiţii şi cel de fonduri europene nu sunt atinse”, a arătat ministrul.

Adrian Câciu a ţinut să precizeze că ce s-a decis în coaliţie a fost ca, până la finalizarea legii salarizării să nu se mai vină cu majorări de sporuri. ”Taxe noi în niciun caz”, a mai spus ministrul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.