Ministrul Apărării naţionale, Angel Tîlvăr, a participat, marţi, la reuniunea Grupului de contact pentru Ucraina, desfăşurată în format videoconferinţă şi condusă de secretarul american al apărării, Lloyd J. Austin III.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit datelor transmise de către Ministerul Apărării, cele aproximativ 50 de state participante au transmis un mesaj de solidaritate şi unitate în continuarea sprijinului pentru Ucraina, prin dezvoltarea unor iniţiative comune cu relevanţă pentru Kiev.

”În cadrul acestei noi reuniuni am analizat progresele înregistrate în urma întâlnirilor anterioare, am discutat pe marginea situaţiei de securitate actuale din regiune şi despre nevoile de sprijin ale partenerului ucrainean”, a subliniat ministrul Tîlvăr.

Acesta a condamnat, în intervenţia sa, atacurile ruseşti repetate împotriva civililor şi a infrastructurii critice ucrainene şi a reiterat sprijinul ferm al ţării noastre pentru Ucraina, fiind evidenţiată intensificarea dialogului politico-militar şi diplomatic, la nivel bilateral. Angel Tîlvăr a reliefat implicaţiile acestor atacuri pentru securitatea regională, evidenţiind importanţa susţinerii Ucrainei în consolidarea capacităţii de apărare în faţa agresorului.

”România va continua sprijinul multidimensional pentru Ucraina. La aproape doi ani de la declanşarea războiului de agresiune de către Federaţia Rusă, poporul ucrainean continuă să dea dovezi de curaj şi rezilienţă şi este important să continuăm să răspundem împreună nevoilor de sprijin”, a mai transmis ministrul român în cadrul reuniunii.

Potrivit datelor transmise de MApN, inistrul Tîlvăr a evidenţiat eforturile întreprinse de România pe palierul instruirii militarilor ucraineni, în cadrul misiunii Europene EUMAM Ucraina şi Operaţiei INTERFLEX coordonată de Marea Britanie. Totodată, a subliniat rolul important al Centrului European de Instruire F-16 din România, fiind prezentate eforturile realizate pentru ca şi piloţii ucraineni să poată începe instruirea în această facilitate.

 

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.