Miniştrii Justiţiei, Muncii şi Finanţelor s-au întâlnit, marţi, cu sindicaliştii pentru a discuta despre problemele din sistemul judiciar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul JUstiţiei anunţă, marţi, într-un comunicat de presă că, la sediul Ministerului Finanţelor, a avut loc o întâlnire între miniştrii Finanţelor, Adrian Câciu, Muncii şi Solidaritaţii Sociale, Marius Budăi, şi Justiţiei, Cătălin Predoiu, pe de o parte, şi reprezentantul Sindicatului Naţional al Grefei Judiciare Dicasterial, Cătălin Trăistaru, precum şi al Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, pe de altă parte.  

La întâlnire, a mai participat şi Secretarul de stat în Ministerul Justiţiei, George Şerban. 

”Agenda discuţiilor a constituit-o statutul personalului de specialitate şi, corelativ, proiectul de lege privind statutul acestui personal aflat în lucru la Ministerul Justiţiei. Toate părţile au manifestat deschidere şi flexibilitate în cadrul discuţiilor, care s-au concentrat pe problemele specifice personalului de specialitate de toate categoriile din sistemul judiciar”, a transmis Ministerul Justiţiei.  

Potrivit sursei citate, părţile au convenit să ridice problemele aflate în discuţie la nivel de prim-ministru şi în Coaliţia de Guvernare, respectiv la nivelul corespunzător de decizie politică şi administrativă. 

”Ministerul Justiţiei va rămâne, în continuare, deschis discuţiilor cu toate categoriile socio-profesionale din sistemul judiciar, pe poziţii de parteneriat cu celelalte ministere de linie în abordarea tuturor problemelor partenerilor sociali, în scopul găsirii soluţiilor realiste şi echitabile pentru toate categoriile socio-profesionale”, a mai transmis Ministerul JUstiţiei.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.