Premierul desemnat Mihai Tudose a afirmat, în şedinţa de plen a Parlamentului în care se va da votul de învestire că România nu are nevoie de un guvern relaxat, ci de unul în stare permanentă de alertă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mihai Tudose a spus, în discursul susţinut în faţa Parlamentului, că noul guvern va trebui să depăşească starea de ”normalitate relaxată” a guvernului condus de către Sorin Grindeanu.

”Cred că România are nevoie de un guvern nerelaxat, aflat în stare de alertă, de efort permanent, preocupat de termene şi realizări (...) Cine vrea să normalitate, să-şi ia un loc de muncă cu program fix”, a spus Tudose.

El i-a asigurat pe parlamentari că se va angaja ”cu toată energia” în atingerea programului de guvernare, care a fost modificat pentru corecta întârzierile din ultimele două luni. 

”Am fost propus de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi acceptat de preşedintele Iohannis pentru a da un curs cerinţei de creştere a fondurilor la buget şi nu vreau să înşel încrederea acordată”, a mai spus Mihai Tudose.

La şedinţă de plen sunt prezenţi 329 din 465 de senatori şi deputaţi.

Invitaţi la şedinţă sunt Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, preşedintele Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu şi patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel.

Toţi miniştrii propuşi de către Mihai Tudose au primit avizul comisiilor de specialitate care i-au audiat în cursul acestei dimineţi.

Guvernul Tudose va fi învestit dacă va primi voturile favorabile a jumătate plus unu din numărul total al deputaţilor şi senatorilor. În acest caz, membrii cabinetului vor merge la Cotroceni pentru a depune jurământul în faţa preşedintelui, cel mai probabil în cursul serii de joi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.