Premierul Mihai Tudose a semnat, luni, în Cartea de condoleanţe de la Ambasada Spaniei, prim-ministrul transmiţând un mesaj "de solidaritate şi de compasiune” cu poporul spaniol. El a afirmat că statul român este "dispus şi pregătit” să ofere tot sprijinul în tratarea românului rănit în atentatul de la Barcelona.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Mesaj de solidaritate şi de compasiune. Din câte am fost informat, este un singur român acum, de 33 de ani, cu un diagnostic traumatism cranio-cerebral, cinci coaste rupe, un plămân perforat, stare stabilă”, a spus Mihai Tudose, referindu-se la starea românului rănit în atentatul de la Barcelona.

Întrebat dacă îşi mai menţine afirmaţia potrivit căreia răniţii români ar fi trataţi mai bine în România, prim-mininistrul a susţinut că statul român este pregătit să ofere asistenţă în acest sens, dacă starea pacientului permite transportul cu avionul.

"Nu sunt medic să spun eu unde poate fi mai bine tratat, ne-am oferit, am vorbit şi acum cu personalul de la Ambasada spaniolă şi cu domnul ministru al Sănătăţii, preşedintele Casei, dacă poate fi tratat în România şi familia doreşte acest lucru, în regulă. Peste chestia asta se suprapune posibilitatea medicală a transportului dacă bolnavul suportă sau nu un transport cu avionul dată fiind acea rană la plămâni. Suntem dispuşi şi pregătiţi să oferim tot ajutorul”, a completat Mihai Tudose. 

În urma atentatului de la Barcelona, 13 oameni şi-au pierdut viaţa, iar peste 100, inclusiv trei români, au fost răniţi.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.