Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, susţine că situaţia Rovanei Plumb în contextul audierii în Comisia Juridică din Parlamentul European este ”speculată politic de către toţi aceia care au sabotat candidatul ţării lor”. ”Opoziţia a reuşit încă o dată să submineze interesele propriei ţări şi să calce în picioare imaginea României în plan extern”, a transmis Mihai Fifor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Situaţia Rovanei Plumb în contextul audierii în Comisia Juridică din Parlamentul European este acum speculată politic de către toţi aceia care au sabotat candidatul ţării lor. Este trist să vedem politicienii opoziţiei sfâşiind candidatul propriei ţări, este dăunător modul în care arătăm întregii lumi dezbinare, ură şi distrugere din interior. Atât PNL, cât şi USR s-au opus constant reprezentantului României şi au făcut încă o dată rău imaginii pe care o proiectăm în UE şi în lume, alimentând dublul standard cu privire la ţara noastră”, a scris, joi, pe Facebook, Mihai Fifor.

Potrivit acestuia, ”deşi au susţinut de multe ori candidaţi cu suspiciuni de probleme penale şi situaţii nerezolvate, reprezentanţii opoziţiei au făcut front comun şi au militat constant pentru respingerea reprezentantului României la audieri”.

”Din cei 10 candidaţi "cu suspiciuni" (dintre care unii chiar au fost dovediţi cu probleme), doar Rovana Plumb este cea care trebuie să suporte consecinţele. Opoziţia a reuşit încă o dată să submineze interesele propriei ţări şi să calce în picioare imaginea României în plan extern. Cu oameni politici care nu simt că reprezintă această ţară, vom stagna într-o stare de ură şi dezbinare care ne face rău şi ne ancorează în trecut”, a mai scris Fifor.

Candidatura Rovanei Plumb la postul de comisar european pentru Transporturi a fost respinsă de Comisia Juridică a Parlamentului European, anunţă europarlamentarul Siegfried Mureşan.

Liderul PNL Ludovic Orban consideră că propunerea Guvernului condus de Viorica Dăncilă pentru funcţia de comisar european în persoana Rovanei Plumb a făcut România de ruşine în Europa şi cere premierului să nu mai facă nicio altă nominalizare fără consultarea şi fără acordul preşedintelui Klaus Iohannis şi fără ca persoana nominalizată săfie audiată în Parlament.

Liderul PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, afirmă, după respingerea candidaturii Rovanei Plumb pentru funcţia de comisar european, că a avertizat că aceasta este un candidat vulnerabil şi că doar “neconflictuala” marioneta prim-ministru nu a înţeles cu nu poate exporta chiar orice din PSD la Bruxelles. El consideră că toţi candidaţii cu probleme de integritate trebuie înlocuiţi.

Liderul USR, Dan Barna, afirmă că încăpăţânarea premierului Viorica Dăncilă de a menţine candidatura Rovanei Plumb "a făcut din nou ca România să fie oaia neagră a Europei". El îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să se implice în nominalizarea unui nou comisar din partea României.

"Nu o putem lăsa pe Viorica Dăncilă să facă greşeală după greşeală pentru că suntem în campanie electorală. Trebuie să găsim împreună un comisar care să fie cinstit şi competent şi care să reprezinte, şi pentru România şi pentru Comisie, un câştig", mai spune Barna.

La rândul său, preşedintele Klaus Iohannis susţine că respingerea candidaturii Rovanei Plumb de către Comisia juridică a Parlamentului European reprezintă "un nou eşec major al guvernării PSD, care aduce prejudicii României", şi că "avem o nouă dovadă a incompetenţei premierului Viorica Dăncilă". El îi cere imperativ premierului "să facă de urgenţă o nouă nominalizare pentru portofoliul de comisar european doar după acordul Preşedintelui României şi cu avizul Parlamentului".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.