Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a anunţat vineri, despre tragedia de la Odorheiul Secuiesc, că procurorii s-au sesizat cu maximă promptitudine în acest caz pentru a-i identifica pe cei răspunzători pentru tragedia de acolo şi toate documentele relevante fac parte acum dintr-un dosar activ de cercetare, care nu poate fi comunicat. El a precizat că în şedinţa de Guvern a fost prezentată o informare din partea Inspectoratului de Stat în Construcţii, despre tragedia care a avut loc acolo.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a fost întrebat după şedinţa de Guver despre raportul după tragedia de la Odorheiu Secuiesc, care a fost discutat în şedinţă

”Da, vorbesc cu ceva emoţie despre asta, pentru că facem cu toţii parte dintr-o societate confruntată cu destul de multe tragedii care s-au soldat cu moartea unor tineri, unor oameni. Şi premierul a cerut de îndată după incidentul, accidentul, catastrofa de la Odorheiu Secuiesc, de la internatul acela, a cerut o informare. Aceasta a venit din partea Inspectoratului de Stat în Construcţii, astăzi, în şedinţă de guvern”, a spus Mihai Constantin.

El a precizat că ”procurorii s-au sesizat cu maximă promptitudine în acest caz pentru a-i identifica pe cei răspunzători pentru tragedia de acolo şi toate documentele relevante fac parte acum dintr-un dosar activ de cercetare, care nu poate fi comunicat, însă atenţia Executivului rămâne la parametri maximi şi în această speţă”.

Clădirea internatului Liceului ”Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc, judeţul Harghita, s-a prăbuşit parţial, luni după-amiază, patru elevi fiind prinşi sub dărâmături.

Două eleve au fost scoase conştiente, o alta fiind supusă manevrelor de resuscitare, la care a răspuns. Toate trei au fost transportate la spital, una dintre ele fiind intubată.

Cea de-a patra victimă - un băiat - a fost scoasă ulterior, fiind făcute manevre de resuscitare, însă fără rezultat, astfel că a fost declarat decesul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.