Teodor Meleşcanu i-a mulţumit omologului său italian Angelino Alfano pentru sprijinul ferm pe care ţara sa îl acordă României pentru intrarea în Schengen, fiind convins că se bazează în continuare “pentru o decizie pozitivă în acest dosar”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul român de Externe a precizat că în cadrul întâlnirii de miercuri, de la Bucureşti, cu omologul său Italian, a fost  aborată şi problema Balcanilor de Vest, din perspectiva europeană, pe care ambele ţări o susţin. “În contextul evoluţiilor recente înregistrate în vecinătatea UE este cu atât mai important pentru Uniunea Europeană şi pentru statele candidate să reafirmăm valoarea adăugată pe care o are politica de extindere a Uniunii, asigurându-ne în acelaşi timp că statele implicate îndeplinesc criteriile de aderare”, a declarat Meleşcanu.

România şi Italia continuă să pledeze pentru o Uniune Europeană puternică, au afirmat cei doi.

Miniştrii au discutat şi despre situaţia din Republica Moldova şi au subliniat că “forţele politice de la Chişinău trebuie să rămână angajate pe parcursul european şi să îşi consolideze credibilitatea atât pe plan intern cât şi extern”.

Ministrul roman de Externe a mai precizat că cele două ţări “susţin menţinerea printre priorităţi a soluţionării conflictelor îngheţate, în special a celor din regiunea transnistreană, precum şi a crizei din Ucraina şi din jurul ei. Unul dintre atuurile OSCE rămâne abordarea atotcuprinzătoare prin reflectarea tuturor celor trei dimensiuni în acţiunile sale”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.