Preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, a declarat, luni, la şedinţa solemnă a Parlamentului, că în România, deşi prăbuşirea regimului comunist "s-a produs de o manieră bruscă şi violentă", construirea unui nou sistem politic deschis, ataşat valorilor occidentale, a fost îmbrăţişată rapid de către toţi românii. "Am preţuit mai mult decât orice ideea de libertate, de egalitate de şanse şi de prosperitate şi am dorit să construim o societate democratică cu o economie de piaţă liberă”, a spus Meleşcanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În România, spre deosebire de alte state din Europa Centrală şi de Est, chiar dacă prăbuşirea regimului comunist s-a produs de o manieră bruscă şi violentă, construirea unui nou sistem politic deschis, ataşat valorilor occidentale, a fost îmbrăţişată rapid de către toţi românii, cu toţii am fost uniţi de dorinţa de a rupe legătura cu trecutul şi de a vedea sfârşitul comunismului. Am preţuit mai mult decât orice ideea de libertate, de egalitate de şanse şi de prosperitate şi am dorit să construim o societate democratică cu o economie de piaţă liberă”, a declarat Meleşcanu.

El a spus că la 30 de ani de la căderea comunismului se poate observa că impactul pe care democraţia l-a avut asupra societăţii se manifestă.

"Tranziţia către democraţia a fost cu atât mai mult accelerată de dorinţa României de a se reconecta cu Europa", a afirmat Meleşcanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.