Senatorul USR Marius Bodea susţine că autostrada A7 Ploieşti-Paşcani care "începuse bine" a fost "deja dinamitată" de guvernarea PSD-PNL, acuzând Ministerul Transporturilor că nu a mai făcut nimic de trei luni şi că există riscul pierderii banilor europeni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marius Bodea a scris pe Facebook că evaluarea ofertelor pentru primul tronson al A7 (Ploieşti - Buzău) a fost amânată pentru 2022, deşi ar fi trebuit să fie deja gata, el semnalând întârzieri mari şi pe celelalte tronsoane ale autostrăzii.

"Singura autostradă a Moldovei care începuse bine şi avea finanţare integrală prin PNRR a fost deja dinamitată de PSD-PNL. Este o ofensă uriaşă, o umilire oficială a acestei regiuni a ţării, în linia bine cunoscută a ultimilor 30 de ani. Evaluarea ofertelor pentru primul tronson al A7 (Ploieşti - Buzău - 63 km) a fost amânată tocmai pentru 2022, deşi ar fi trebuit să fie gata deja. Întârzierile sunt atât de mari pe celelalte tronsoane încât sunt şanse reduse spre deloc să fie scoase la licitaţie în execuţie în acest an”, a declarat senatorul USR Marius Bodea.

El a acuzat Ministerul Transporturilor că nu a mai făcut niciun demers în ultimele trei luni, "fie că vorbim despre acorduri de mediu sau aprobarea investiţiilor, pentru că a fost prins în criza politică care a readus PSD la guvernare".

"A7 trebuie terminată, potrivit angajamentelor României din PNRR, până în 2026. La câte piedici pun PNL şi PSD proiectului, există riscul major ca lucrarea să nu fie gata la timp. Se vor pierde, astfel, banii europeni, se va pierde, astfel, încă o şansă a Moldovei de a se dezvolta. Drumul care are 320 de kilometri şi costă trei miliarde de euro ar trebui să conecteze Moldova de sudul ţării. Ar trebui că toţi locuitorii Moldovei să îşi plătească impozitele doar pe măsură ce autostrăzile avansează în regiune", a afirmat Bodea.

Evaluarea ofertelor depuse pentru construirea tronsonului Ploieşti-Buzău din cadrul A7 trebuia deja finalizată, iar luni urma să fie anunţaţi câştigătorii pentru execuţia lucrărilor pe cele trei secţiuni ale tronsonului, însă acest lucru nu s-a întâmplat, procedura fiind amânată pentru 2022.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.