Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi, despre tranşa a treia din PNRR, că Guvernul aşteaptă ultimul raport, după vizita oficialului european pentru PNRR, Celine Gauer, şi pe urmă va face pasul următor, adăugând că anul acesta se vor încasa bani şi că e important să încasăm suma întreagă. Premierul a mai spus că nu are de ce să fie dezamăgit de relaţia cu CE, pentru că în PNRR sunt lucruri pe care nu le-au pus ei, ci Ghinea şi Cîţu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noi avem, ştiţi foarte bine, din sumele din tranşa 1 şi tranşa 2, avem consumate până acum vreo 20%, deci nu se pune problema că România ar rămâne fără bani. Cu adevărat, aşteptăm ultimul raport, după vizita doamnei Celine Gauer şi pe urmă vom face pasul următor. Anul acesta se vor încasa bani. Important e să încasăm suma întreagă”, a spus premierul Marcel Ciolacu, întrebat care este stadiul tranşei cu numărul 3 din PNRR.

Întrebat dacă sunt dezamăgiţi de relaţia cu CE, Ciolacu a răspuns: ”Nu, vom continua discuţiile. Ce dezamăgire să am eu pentru lucruri pe care nu le-am trecut eu în PNRR?”.

Potrivit şefului Executivului, ”Comisia vine ne spune şi ne arată lucrurile pe care ni le-am asumat”.

”Ghinea şi Cîţu şi-au asumat acele lucruri în PNRR. Încercăm să negociem, de exemplu cum e la microintreprinderi unde Ghinea şi Cîţu şi-au asumat că va fi un prag de 60.000. Eu cu domnul Ciucă ne-am asumat că vom scădea de la un milion la 500.000, lucru pe care l-am făcut”, a mai spus premierul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.