Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri, la Forumul Moldova - România: Capital Bridges, că prin tot ceea ce facem, vrem să ajutăm Moldova să facă paşi mari şi siguri pentru a se apropia de Uniunea Europeană. ”O ajutăm cu specialişti români de top care azi lucrează în poziţii-cheie la Chişinău”, a precizat şeful Executivului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mă bucur că, alături de prietenii mei Dorin Recean şi Igor Grosu, participăm la un eveniment care probează încă o modalitate concretă prin care România poate susţine dezvoltarea economică a Republicii Moldova. Piaţa de capital de la Bucureşti este în acest moment o instituţie matură şi aflată în plină expansiune”, a spus premierul.

Marcel Ciolacu a precizat că s-a dovedit deja platforma ideală de lansare a unor companii româneşti de succes şi vrem să jucăm acelaşi rol şi pentru firmele moldoveneşti de prim rang.

”Până când bursa de la Chişinău va creşte şi va avea lichiditate, vă oferim această şansă majoră! Este, dacă vreţi, o scurtătură economică spre accesul la capital pe care o punem la dispoziţia unor parteneri adevăraţi. Sunt convins că atât autorităţile Republicii Moldova, cât şi toţi antreprenorii importanţi de peste Prut, înţeleg avantajele de a deveni beneficiarii infrastructurii şi cunoştinţelor acumulate de profesioniştii Bursei de Valori de la Bucureşti. Şi sper că vor profita din plin de o asemenea oportunitate”, a subliniat şeful Executivului.

Potrivit premierului Ciolacu, ”MAIB, cea mai mare bancă din Moldova, a anunţat că este pregătită pentru o listare la bursa de la Bucureşti şi aşteaptă o schimbare a legislaţiei care să îi permită această mutare strategică”.

”Oferim tot suportul legislativ necesar guvernului Republicii Moldova pentru a accelera acest proces. Pentru că timpul a devenit esenţial! E suficient să vedem ce impact a avut anul trecut listarea la bursă a pachetului de acţiuni Hidroelectrica, ca să ne dăm seama de potenţialul uriaş al BVB din acest moment. Şi să vedem cât de mult contează un timing bun! De asemenea, este relevant să ne inspirăm din reuşita unei companii de renume din Moldova, Purcari, care s-a listat la BVB. Nu doar că face vinuri foarte bune, ci este un exemplu al unei afaceri care a ştiut să se dezvolte organic. Iar prin listarea la bursa de la Bucureşti a reuşit inclusiv să comunice mai mult şi mai bine pentru consumatorul român”, a arătat premierul Ciolacu, precizând că a găsit platforma perfectă ca să devină un nume important pe piaţa românească şi internaţională.

”Acesta este traseul corect pe care îmi doresc să îl multiplicăm pentru cât mai multe companii din Republica Moldova! Practic, piaţa de capital reprezintă un pilon esenţial ai interconectării economice dintre cele două ţări. Avem zona de energie, unde această interconectare funcţionează deja la o intensitate majoră şi care s-a dovedit cu adevărat vitală pentru Republica Moldova în ultimul an”, a spus el.

”Prin tot ceea ce facem, vrem să ajutăm Moldova să facă paşi mari şi siguri pentru a se apropia de Uniunea Europeană. O ajutăm cu specialişti români de top care azi lucrează în poziţii-cheie la Chişinău. O ajutăm cu investiţii masive de sute de milioane de euro anual. O ajutăm cu un volum al comerţului bilateral care s-a triplat în ultimul deceniu. A trecut vremea când sprijinul însemna doar cuvinte frumoase şi poduri de flori. Eu sunt un om al faptelor, adică al podurilor din fier şi beton, dublate de poduri comerciale şi de capital. Al investiţiilor bugetate, al proiectelor cu impact economic bine definit. Iar Bursa de Valori Bucureşti este locul unde faptele şi cifrele vorbesc de la sine. Este o resursă naţională construită cu mult efort pe care, astăzi, o punem la dispoziţia fraţilor noştri. Fiindcă aşa face o familie adevărată atunci când i se cere ajutorul!”, a mai spus premierul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.