Liderul PSD Marcel Ciolacu a anunţat, miercuri, la sediul partidului, că PSD va merge la Palatul Cotroceni cu o propunere de prim-ministru. ”PSD este dispus să îşi asume actul de guvernare”, a afirmat liderul PSD, precizând că este obligaţia PSD să se implice în soluţionarea crizei, pentru că are cel mai mare grup parlamentar. ”Cred că acest bâlci, de două luni de zile, cu desemnări de prim-miniştri, ştiind că nu vor trece, cu programe de guvernare, cu rezoluţii în miezul nopţii care nu au nicio legătură cu problemele românilor cred că este cazul să înceteze”, a afirmat Ciolacu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Macel Ciolacu a afirmat că ne aflăm într-o criză pandemică, economică, socială şi o criză politică, declanşată de fosta guvernare de dreapta, respectiv de PNL şi USR.

El a arătat că a văzut abordarea celor două partide, în şedinţele pe care le-au avut ieri, şi este ”o abordare arogantă şi superficială în continuare”.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Eu vă anunţ că am terminat cu colegii mei cele 100 de priorităţi pentru români, atât pe perioadă scurtă cât şi medie şi de la acestea vom porni discuţiile cu PNL sau USR”, a arătat Ciolacu, precizând că ”PSD nu va intra în discuţii sterile, despre ministere. ci întâi se va discuta despre programul de guvernare”.

Ciolacu a fost întrebat dacă este dispus să discute şi cu USR, el răspunzând: ”Orice formaţiune politică, când reprezintă cetăţenii ci când are de-a face cu o asemenea criză, stă de vorbă cu toatpă lumea”. 

”Ori facem o construcţie pe principii şi pe o anumită normalitate, să nu credeţi vreo clipă că eu nu voi cere mandat colegilor mei ca PSD să meargă cu propunere de prim-ministru. Este exclus aşa ceva”, a declarat Marcel Ciolacu.  

El a continuat că PSD nu va face ”o construcţie politică aberantă şi excluzând nişte lucruri evidente”.

”PSD va merge la Palatul Cotroceni cu o propunere de prim-ministru”, a spus Ciolacu. 

Despre mandatul anunţat de PNL, că va cere premierul la negocierile cu partidele, Ciolacu a spus:  ”Eu am crezut că ieri PNL votează o rezoluţie să îşi ceară scuze de cei 4.000 de români care au murit în pandemie, în ultima săptămână, ca să nu mai vorbim de cei 40.000. Dacă nu mai au contact cu realitatea, măcar să se uite la CNN, să vadă realitatea din România”.

El a mai afirmat că discuţia în interiorul PSD sunt cele 100 de măsuri, pe care le vor analiza şi astăzi,  şi care sunt termen scurt şi mediu.

”În funcţie de aceste măsuri, vorbim de o guvernare, un pact, un guvern pe o perioadă mai scurtă sau mai mare”, a arătat el.

”PSD este dispus să îşi asume actul de guvernare”, a mai afirmat liderul PSD, precizând că este obligaţia PSD să se implice în soluţionarea crizei, pentru că are cel mai mare grup parlamentar. ”Cred că acest bâlci, de două luni de zile, cu desemnări de prim-miniştri, ştiind că nu vor trece, cu programe de guvernare, cu rezoluţii în miezul nopţii care nu au nicio legătură cu problemele românilor cred că este cazul să înceteze”, a mai spus Ciolacu. 

Sorin Grindeanu, Mihai Tudose şi Paul Stănescu au cerut insistent, în discuţiile din partid pe tema intrării la guvernare, ca PSD să primească funcţia de prim-ministru într-o coaliţie cu PNL, în caz contrar să refuze intrarea la guvernare, susţin surse politice pentru News.ro.

Printre ministerele dorite de social-democraţi se numără: Finanţele, Sănătatea, Transporturile şi Munca. Plus alte trei portofolii mai mici.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.