Premierul Marcel Ciolacu a tras atenţia, sâmbătă la Timişoara, că este nevoie de reformă în educaţie şi că nu mai putem avea şcoli în care să înveţe doar trei elevi, deoarece acest lucru înseamnă risipă. Şeful Executivului a precizat că „trebuie să le explicăm copiilor ce înseamnă pericolul drogurilor”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Avem mare nevoie de reformă în educaţie, nu mai putem avea clase cu trei elevi în clasa a doua. Statul trebuie să găsească soluţii, nu se poate aşa, pentru că asta înseamnă risipă. Ne trebuie un plan foarte bun pentru a reforma educaţia. Nu mai putem vorbi de învăţământ cu care să ne mândrm când există 55 de licee unde niciun elev nu a luat Bac-ul. Am promis profesorilor măriri de salarii şi ne vom ţine de cuvânt, vom pleca cu salariul debutantului de la salariul mediu net pe economie. Trebuie să ne aşezăm la masă cu rectorii, cu profesorii şi să discutăm un plan de reformă”, a declarat Marcel Ciolacu, sâmbătă la Conferinţa Judeţean de alegeri a organizaţiei PSD Timiş.

Premierul a subliniat că este necesar să li se explice copiilor, pericolul drogurilor.

„Trebuie să le explicăm copiilor foarte bine această nouă provocare care însemană pericolul drogurilor şi mai ales ce înseamnă aceste substituente, aceste nenorociri de droguri, care distrug un copil într-o perioadă foarte scurtă. Statul român trebuie să intervină repid şi văd o implicare masivă,  şi la DIICOT şi la Ministerul Public, dar este necesar ca statul român să prindă dealerii de droguri, să nu lăsăm copiii noştri să fie subiect de experiment. Nu voi tolera aşa ceva”, a mai spus Ciolacu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.