Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, consideră că nu există "o problemă" legată de sistemul de pensii, el acuzând Guvernul de lipsă de "coerenţă" în gestionarea acestei probleme. În acest context, Ciolacu anunţă că PSD va propune un pachet de legi, dintre care una vizează creşterea natalităţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Am vorbit şi cu FMI-ul acum câteva zile, am avut un video call şi am fost întrebat de cum văd... dom-le, nu este nicio problemă la pensii. Vreau să stimulezi... nu intervii pompieristic, aoleu, ce se întâmplă! Pe timpul guvernării PSD am venit cu 1,5 milioane de oameni noi angajaţi. Aproape 350.000 de IMM-uri, de companii. Vezi cum dezvolţi economia, să-ţi creezi mai multe venituri! Ce faci acum? Dai cu barda în părinţii noştri, în noi, când vom ajunge? Tu nu ai nicio viziune?”, a afirmat Marcel Ciolacu, marţi seară, la România TV.
 
El a anunţat că săptămâna viitoare social-democraţii vor propune o lege a natalităţii.
 
"Ne trebuie ceva coerent. (...) E un pachet de legi, vrem săptămâna viitoare să-l prezentăm în detaliu, nu sunt lucruri populiste, cum a venit domnul Barna, scutim salariul minim pe economie”, a mai afirmat Ciolacu. 
 
Conform acestuia, PSD intenţionează să facă propuneri legislative "cu o logică clară, cu o viziune clară".
 
"Nu vii primitiv şi tai şi îngheţi tot. Omori cererea. De unde să mai ai ofertă, să se dezvolte companiile, dacă tu nu creezi putere de cumpărare?”, a adăugat Ciolacu.
 
Premierul Florin Cîţu a anunţat că obiectivul viitoarei legi a pensiilor este acela de a asigura sustenabilitatea sistemului de pensii, el afirmând că riscul cel mai mare cu acest sistem va fi peste 15 ani, atunci când "vom avea un număr mare de oameni care vor ieşi la pensie în acelaşi an, iar cei care vor susţine vor fi din ce în ce mai puţini".
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.