Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, la Brăila, că actualul Guvern nu are performanţă, iar pentru ca preşedintele Klaus Iohannis să "scape" de acesta, declanşează alegerile anticipate. Ciolacu a spus însă că astfel de alegeri nu vor avea loc deoarece în România nu există o criză politică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Domnul Ludovic Orban presupun că a declarat acelaşi lucru pe care l-a declarat şi preşedintele României. Am constatat şi eu ieri intenţia preşedintelui României de a scăpa de acest guvern. Cu adevărat, nu putea să spună că nu are performanţă şi că duce PNL şi compromite asumarea de către preşedinte a acestui guvern. Nu cred că vor fi alegeri anticipate, am văzut ce a zis domnul Orban că vor fi alegeri anticipate odată cu localele. Eu ştiu că legile unei ţări nu sunt facultative, nu sunt numai pentru anumite categorii sociale sau numai pentru anumite partide politice, eu ştiu că recomnadările europene şi ne referim la recomandările Comisiei de la Veneţia, unde PSD a făcut anumite greşeli şi interpretări la aceste recomandări, ar trebui luate în serios. Nu trăim numai în România, trăim în Europa şi trebuie să ţinem cont şi de legile europene”, a declarat Ciolacu.
 
Liderul social-democrat a explicat motivele pentru care nu vor putea avea loc alegeri anticipate în România. 
 
"Nu cred că vor fi alegeri anticipate din mai multe motive. În primul rând nu există o criză politică în România. Avem un guvern, minoritar, e adevărat, nu este prima oară când avem un astfel de guvern. Avem un preşedinte nou ales, un parlament funcţional. Nu văd unde este o criză şi dacă ţin cont de contextul internaţional încerc să înţeleg cine îşi asumă o criză în România în acest context extern”, a declarat Ciolacu.
 
Întrebat ce rost mai are, în aceste condiţii, moţiunea pe care intenţionează să o depună PSD în Parlament, Ciolacu a declarat că, dacă aceasta va trece, preşedintele trebuie să numească un nou guvern susţinut de noua majoritate care va fi creată.
 
"Moţiunea înseamnă în felul următor: conform Constituţiei avem acest drept. Sper să găsim tema şi formaţiunile politice care au dat votul acestui guvern să înţeleagă şi să vină alături de noi. Dacă moţiunea trece, paşii constituţionali sunt consultări cu preşedintele României şi  crearea unei noi majorităţi, lucruri pe care eu şi colegii mei nu îl excludem. Preşedintele României trebuie să ia act, în cazul creării unei alte majorităţi, şi să desemneze un prim ministru din cadrul acestei majorităţi”, a declarat Ciolacu.
 
Preşedintele interimar al PSD a mai spus că va începe adunarea de semnături pentru susţinerea moţiunii, din cadrul grupurilor parlamentare ale PSD din Camera Deputaţilor şi Senat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.