Preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Marcel Ciolacu, consideră că moţiunea de cenzură iniţiată de opoziţie nu va trece şi acuză partidele iniţiatoare că nu au un plan, nu au program de guvernare şi nici propunere de prim-ministru, concluzia sa fiind că ”să strângi semnături e mult mai uşor decât să convingi parlamentari să fie în sală şi să voteze”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Moţiunea NU TRECE ! În următoarele zile vom asista cum opoziţia formată din CINCI partide se va strădui să treacă o moţiune de cenzură.

Ca de obicei, nu au niciun program de guvernare, nici măcar o schiţă, un minim proiect în situaţia (puţin probabilă) în care vor ajunge la guvern. Ştie cineva care e propunerea lor de prim-ministru?! NU! Tot ce vor e să dărâme şi atât!”, scrie Ciolacu pe Facebook.

El spune că îi este greu să înţeleagă cum vor decurge întâlnirile între Ludovic Orban, Dan Barna, Victor Ponta, Eugen Tomac şi Kelemen Hunor, ”oameni cu viziuni diferite, unii de stânga, alţii de dreapta, fără niciun program de guvernare, fără nici un plan”.

”Nu cred că va trece nici acestă moţiune de cenzură. Oricâte perdele de fum vor mai ridica în perioada următoare, un lucru e sigur: să strângi semnături e mult mai uşor decât să convingi parlamentari să fie în sală şi să voteze! Îi vedeţi, da?! Nu trece!”, conchide preşedintele Camerei.

Reacţia sa vine după ce preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Ludovic Orban, a anunţat că a reuşit să strângă peste 233 de semnături din partea parlamentarilor pentru depunerea unei moţiuni de cenzură, acesta fiind numărul de voturi care ar putea duce la căderea Guvernului. Orban spune că sunt ”antamate” discuţii cu 240 de parlamentari care ar semna moţiunea.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.