Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că la întâlnirea liderilor coaliţiei de guvernare de marţi nu s-a discutat despre rectificarea bugetară care ar fi a doua în acest an şi va fi o rectificare pozitivă. Ciolacu a explicat că sumele vor fi direcţionate spre investiţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat, marţi seară, la România TV, dacă liderii coaliţiei au luat decizii privind rectificarea bugetară, fără a cere părerea preşedintelui Klaus Iohannis, liderul social-democrat, Marcel Ciolacu, a precizat că Guvernul are atribuţii în rectificarea bugetară. 

”În ceea ce priveşte PSD, nu avem un parteneriat cum are PNL cu preşedintele României, dar avem o comunicare instituţională. Conform atribuţiilor instituţionale, atributorul rectificării este al Guvernului României şi a prim-ministrului. Am avut informaţii în ceea ce priveşte rectificarea bugetară. Prioritatea numărul unu, până la urmă linia roşie impusă de PSD a fost reglementarea în ceea ce priveşte energia electrică. Întâlnirea de astăzi nu a avut de-a face cu rectificarea. Ministrul Finanţelor are întâlniri cu fiecare  ordonator de credite în parte, respectiv cu fiecare ministru. Lucru acesta s-a făcut, principiile astea le-am vorbit cu domnul preşedinte Kelemen Hunor şi cu domnul prim ministru. Fiecare dintre noi am spus anumite lucruri unde sumele ar trebui prinse cu prioritate. Toţi trei am vorbit aceeaşi limbă, fiindcă toate sumele am vrut să le direcţionăm către investiţii, încercând o economie la bunuri şi servicii la toate ministerele şi instituţiile subordonate Guvernului”, a declarat Marcel Ciolacu. 

 Liderul PSD a adăugat că este a doua rectificare bugetară din acest an. 

”Este a doua rectificare, mi se pare că numai un guvern de dreapta, de tristă amintire, de 8 luni de zile, a avut trei rectificări. Avem a doua rectificare care este pozitivă. Cu alte cuvinte am avut mai multe venituri decât cheltuieli.S-a ţinut un control, toţi trei am picat de acord, sub nicio formă nu trebuie să depăşim deficitul asumat tot de fostul guvern de dreapta, cu Comisia Europeană, lucru care va fi respectat (...) În momentul acesta s-a văzut execuţia pe semptembrie, pe fiecare minister. În momentul acesta avem cu 15 la sută mai mult până acum în zona de investiţii. Eu continui să îl laud  pentru activitatea avută la Ministerul Fundurilor Europene pe Marcel Boloş, cunoscând dezastrul pe care l-a preluat de la foştii miniştri”, a mai  precizat Ciolacu. 

Guvernul a finalizat analiza pentru ultima rectificare bugetară din acest an. Această rectificare, care va fi pozitivă, are în vedere o creştere a veniturilor bugetului general consolidat cu 500 milioane lei, a transmis, marţi seară, Executivul.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.