Premierul Marcel Ciolacu a avut, miercuri, o întâlnire cu reprezentanţii mediului de afaceri, în a doua zi a vizitei oficiale în Germania, în care a prezentat proiectele Guvernului şi unde doresc să consolideze relaţia economică. Ne dorim să reducem cât mai mult din deficitul comercial dintre cele două ţări, a spus premierul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

 

Premierul a precizat că a avut o întâlnire cu reprezentanţii mediului de afaceri de la Berlin, pentru a trasa liniile importante din viitorul plan de acţiune dintre România şi Germania. ”Am prezentat proiectele Guvernului şi unde dorim să consolidăm relaţia economică. Ne dorim foarte mult să reducem cât mai mult din deficitul comercial dintre Germania şi România şi să avem o prezenţă consistentă a investitorilor germani pe teritoriul României, mai ales în zona de producţie, atât a materialelor de construcţii cât şi a produselor alimentare”, a spus premierul.

Marcel Ciolacu a arătat că este o viziune comună şi cu mediul de afaceri în ceea ce priveşte politica la nivelul Comisiei Europene. ”O să urmeze şi o discuţie cu oamenii de afaceri din domeniul militar”, a spus Ciolacu. Şeful Executivului a mai spus că la întâlnire a participat un retailer important din România, Lidl.

”Am avut discuţii aplicate mai ales în zona de a se procesa cât mai multe produse alimentare în România, astfel încât preţurile să scadă mai mult. Este normal că dacă se vor produce în România vor fi şi mai ieftine”, a explicat premierul. Ciolacu a menţionat că întâlnirea de astăzi este premergătoare forumului din luna septembrie, care va fi organizat de Camera de Comerţ Româno-Germană, tot la Berlin.

”Mă bucur că am pornit aceste discuţii având deja în faţă o perspectivă de două luni de zile pentru a pune la punct toate viitoarele investiţii iar forumul din septembrie să fie cât se poate de concret”, a mai arătat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.