Marcel Ciolacu a afirmat că în alegerile din 2024 niciun partid politic nu va avea 50%. El a precizat că după şedinţele de Guvern se uita la ştiri şi vedea că este un scandal imens între PSD şi PNL şi a menţionat că nu exista acest scandal la Guvern, dar că era precampanie şi lumea încerca să se poziţioneze din punct de vedere electoral.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Este evident că în alegerile din anul 2024, care vor fi toate alegerile într-un singur an, niciun partid politic nu va avea 50%. Eu vă spun acum în calitatea de prim-ministru.  Am o echipă în Guvernul României, indiferent dacă vorbesc de miniştrii Partidului Social-Democrat sau de miniştrii Partidului Naţional-Liberal. Şi după şedinţele de Guvern, după o zi de lucru la Guvern împreună cu miniştrii, indiferent de culoarea politică, mergeam acasă şi la fel ca şi dumneavoastră, făceam greşeala de a mă uita la ştiri. Şi acolo constatam că este o nenorocire în România şi un scandal imens între Partidul Social-Democrat şi Partidul Naţional-Liberal. Noi la guvern nu aveam acest scandal. Deci era evident nu că cineva dorea acest lucru, era evident că urmează anul electoral, că urmează alegeri. Este un fel de precampanie în care toată lumea încearcă să se poziţioneze şi toată lumea încearcă să se certe cu celălalt”, a declarat Marcel Ciolacu sâmbătă, la conferinţa judeţeană a PSD Covasna.

El a precizat că în această situaţie era în pericol actul de guvernare.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica, Transgaz
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

„Marele pericol era actul de guvernare. România în plină dezvoltare şi repet, nu a existat în România un asemenea nivel de dezvoltare după Revoluţie. Datoria noastră este ca să mutăm acest nivel de dezvoltare şi multiplicarea lui în nivelul de trai al românilor, în creşterea puterii de cumpărare care a căzut foarte mult, odată cu criza energetică, odată cu războiul, odată cu pandemia. A venit inflaţia la nivel european. Importăm inflaţie.  Avem parteneri economici non-UE unde sunt în vârful inflaţiei”, a explicat liderul PSD.

Liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, au fost întrebaţi miercuri dacă PSD şi PNL îşi asumă un scor de 50% la europarlamentare. Astfel, Ciolacu a spus că „va fi un scor foarte bun”, iar Ciucă a precizat că „ne asumăm scorul care să ne plaseze pe primul loc la alegerile europarlamentare”.

Chestionaţi dacă demisionează, în cazul în care nu va fi un scor de 50%, Marcel Ciolacu a replicat: „Eu o să demisionez dacă pierd alegerile. Momentan nu am pierdut niciun rând de alegeri”, iar Nicolae Ciucă a spus că „rolul nostru astăzi, când am luat o decizie care vizează desfăşurarea unei campanii politice şi a unei confruntări politice nu este acela de a discuta despre demisie” şi că „e vorba de a face tot ce ne stă în putinţă să mobilizăm activul de partid, electoratul, să reuşim ca scorul pe care îl obţin partidele separat la locale şi împreună la europarlamentare să fie cel mai bun cu putinţă”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.