Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, marţi, despre greva din învăţământ, că este posibil să fie o discuţie şi cu premierul Nicolae Ciucă şi că va avea o întâlnire cu liderii de sindicate. ”Aş vrea o abordare, totuşi, responsabilă, ţinând cont că până în ianuarie Parlamentul României va trebui să vină cu o nouă lege a salarizării”, a mai spus preşedintele PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Am avut o discuţie cu unii dintre lideri, presupun că în cursul zilei de joi o să am şi o întâlnire”, a spus Marcel Ciolacu, despre anunţul sindicatelor privind declanşarea grevei generale în învăţământ. El a precizat că este posibil să fie o discuţie şi cu premierul Nicolae Ciucă. ”Aş vrea o abordare, totuşi, responsabilă faţă de copiii noştri, faţă de actul de învăţământ şi ţinând cont că până în luna ianuarie Parlamentul României va trebui să vină cu o nouă lege a salarizării şi cred că acesta este contextul logic în care trebuie să ne încadrăm”, a afirmat Ciolacu, adăugând că s-a depăşit o pandemie şi o criză energetică şi speră să se depăşească şi inflaţia. ”Cred că trebuie să ne aşezăm cu toţii la masă şi să avem o abordare responsabilă în ceea ce priveşte România. Abordările prin care fiecare apucă ceva ăn funcţie de interesele lui, după 30 de ani de democraţie, cred că ar fi cazul să fi luat sfârşit”, a completat el. Reprezentanţii federaţiilor sindicale din educaţie au anunţat, marţi, că vor declanşa greva generală din 22 mai. Ea va fi precedată de o grevă de avertisment, miercuri, între orele 11.00 şi 13.00. Totodată, sindicaliştii au afirmat că examenele naţionale ”ar putea fi bulversate”. Decizia de a recurge la protest a fost luată în urma referendumului organizat de organizaţiile sindicale în rândul angajaţilor din sistem. Salariaţii din învăţământ solicită majorarea salariilor, investiţii în baza materială a şcolilor, eliminarea birocraţiei, dar şi măsuri pentru ca incidente violente să nu mai aibă loc în şcoli. Sindicaliştii fac apel la părinţi să nu trimită copiii la şcoală de luni.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.