Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni, despre majorarea salariului minim, anunţată săptămâna trecută, că este o decizie luată pe data de 15 decembrie, în coaliţie şi nu îşi aduce aminte să fi fost altă decizie. Reacţia premierului vine în contextul în care liberalii au transmis, pe surse, că nu au ştiut despre această decizie anunţată la Palatul Victoria.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat la o acţiune electorală la care participa împreună cu caniddatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, despre tensiunile din coaliţiei privind salariul minim.
 
Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property
”E o decizie luată pe data de, cred, 15 decembrie, în coaliţie, de noi toţi, că se merge cu salariul minim de 3.300 de la 1 iabnuarie, urmând ca pe urmă să fie mărit la 1 iunie de 3.700. Nu-mi aduc aminte ca, până s-a luat decizia....cu adevărat împreună cu partenerii sociali, cu  sindicatele, la guvern, să fi fost altă decizie. deci, cu alte cuvinte, eu am respectat această decizie”, a spus şeful Executivului. 
 
Premierul a mai spus că în ceea ce priveşte 200 de lei neimpozabili există o lege cu caracter temporar, care se termină pe data de 31 decembrie”. 
 

Coaliţia se reuneşte, luni, de la ora 15.00, pe agenda discuţiilor fiind majorarea salariului minim, anunţată de premierul Marcel Ciolacu după Consiliul Tripartit de săptămâna trecută, când scria pe Facebook că de la 1 iulie, salariul minim va creşte la 3.700 de lei brut.

Liberalii nu au ştiut de această decizie, potrivit unor surse, astfel că subiectul se va afla pe agenda coaliţiei.


 
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.