Liderul PSD, Marcel Ciolacu, susţine că deschiderea şcolilor este ”un dezastru”, iar în ultimele şase luni doar cei din autorităţile locale şi-au făcut treaba, pregătind clădirile. ”Restul ţine de Guvern”, a afirmat Ciolacu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Părinţii şi copii trebuiau încurajaţi. E o zi importantă în viaţa societăţii româneşti. Am fost plecat prin ţară, iar priorităţile, atât a administraţiilor locale, cât şi a oamenilor erau deschiderea şcolilor. Cu adevărat, deschiderea şcolilor, din punctul nostru de vedere şi al meu personal, este un dezastru”, a afirmat Marcel Ciolacu, luni seară, la B 1 TV. 

Potrivit acestuia, ”şcolile sunt închise de 6 luni de zile, de 3 luni de zile suntem în vacanţă”.

”În 6 luni de zile, singurii care şi-au făcut treaba au fost autorităţile locale. Au pregătit şcolile, vorbesc de locaţii, restul ţine de Guvern, în speţă de ministrul Învăţământului. Noi nu avem nici manualele gata, să nu mai vorbim, prima regulă de bază, pregăteşti manualele. Sunt 3.300.000 de elevi care de  6 luni stau acasă. După manuale au venit promisiunile cu măştile. Ştiţi foarte bine ca şi mine, a venit şi raportul Curţii de Conturi, s-a aflat de unde s-a furat, sute de  milioane de lei, se regăseşte în raport, nu spune Opoziţia. (...) Guvernul României nu a dus nicio licitaţie până la capăt. Am deschis şcolile, nu au primit copiii nici profesorii, nicio mască de la Guvern, mult promisele măşti”, a mai afirmat Ciolacu.

Acesta s-a referit şi la tablete: ”Ne-am chinuit să facem licitaţii pentru tablete, la fel, de 6 luni de zile. Totuşi ar fi trebuit să  pregătească Guvernul. Există două tipuri de operare: Android şi Apple. Nu trebuie să fii vreun filozof. Operatorii de SIM-uri poţi să îi chemi oricând la ANCOM, la Guvern, poţi să ai oricând o discuţie cu ei, intri în CSAT, fiindcă e o tâmpenie ce se întâmplă, să cumperi diferite sisteme de operare. Stabileşti ce sistem de operare filoseşti, urci un reprezentant - conform deciziei CSAT, fiindcă copiii sunt o prioritate în orice stat - în avion şi  îl trimiţi ori la Samsung, ori la Apple”.

Liderul PSD a reafirmat faptul că s-ar impune demisia sau demiterea ministrului Educaţiei.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.