Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, despre cazul gravidei lăsate să moară în spital, la Botoşani, că este absolut inadmisibil ca în spitalele în care s-au investit zeci de milioane de euro să se întâmple astfel de lucruri din neglijenţă şi nepăsare. Şeful Executivului a precizat că este un gest de normalitate că managerul acelui spital a fost demis dar că trebuie să existe măsuri şi proceduri clare pentru ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am văzut o asumare clară la Botoşani acolo unde o tânără gravidă a fost lăsată să moară pentru că medicii dormeau în spital în loc să salveze vieţi. Este un gest de normalitate că managerul acelui spital a fost demis de conducerea Consiliului Judeţean”, a spus premierul.

Marcel Ciolacu a menţionat că, ”dincolo de asta, trebuie să existe măsuri şi proceduri clare pentru ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple”.

”Este absolut inadmisibil ca în spitalele în care s-au investit zeci de milioane de euro să se întâmple astfel de lucruri din neglijenţă şi nepăsare.

 

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, cataloghează drept ”corectă” decizia autorităţilor judeţene din Botoşani de a-l schimba din funcţie pe managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Mavromati” în urma decesului tinerei de 25 de ani lăsată fără asistenţă medicală timp de şapte ore, el spunând că atitudinea cadrelor medicale din Botoşani este ”de neînţeles”.

Colegiul Medicilor din România anunţă, miercuri după-amiază, că instituţia s-a autosesizat, prin colegiile teritoriale din Botoşani şi Gorj, şi face anchete disciplinare cu privire la medicii implicaţi în cazul de la Maternitatea ”Mavromati” din Botoşani, unde o tânără cu sarcina oprită din evoluţie a murit după ce timp de şapte ore nimeni nu a îngrijit-o, şi în cazul Spitalului din Târgu Jiu, unde o femeie gravidă în luna a noua a fost operată de eventraţie.

Anunţul Colegiului este făcut după ce, anterior, ministrul Sănătăţi, Alexandru Rafila declarase că, în cazul Botoşani, ministerul a trimis sesizări mai multor instituţii, inclusiv Colegiului Medicilor Botoşani.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.