Premierul Marcel Ciolacu a precizat, luni seară, că sunt aproximativ 350 de români în Fâşia Gaza, dintre care circa 250 au solicitat repatrierea în România, implicându-se şi el în acest demers. Aproape 2.200 de români au fost aduşi acasă, din Israel, după izbucnirea conflictului, a mai anunţat prim-ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În primul rând, am avut o comunicare directă cu prim ministrul Israelului, după atacul terorist făcut de către o organizaţie teroristă, Hamas, asupra Israelului şi am convenit împreună această vizită. Era într-un fel normală, noi avem de 75 de ani neîntrerupt relaţii diplomatice cu statul Israel. Mai mult, era, cred că evident pentru toată lumea, extragerea a aproape 2.200 de români care se aflau în pelerinaj, s-a făcut şi cu ajutorul autorităţilor israeliene. Plus că mai avem în jur de 350 de români în Fâşia Gaza şi vreo 250 au solicitat deja celulei de criză, prin Ministerul de Externe, repatrierea în România”, a declarat marţi seară, Marcel Ciolacu, la România TV, după vizita în Israel.
 
Întrebat dacă există vreo perspectivă de evacuare a acestor oameni într-un termen rezonabil, Marcel Ciolacu a explicat că o echipă internaţională lucrează la aceasta.
 
”În acest moment este o echipă internaţională care lucrează acest lucru, normal că m-am implicat şi eu şi a fost unul dintre punctele pe agenda de zi. Chiar i-am mulţumit domnului prim-ministru. Vă daţi seama că are o presiune internă de răzbunare în acest moment, ca şi om politic, dar a dat dovadă încă o dată de experienţă şi maturitate şi se încearcă încă calea dialogului. Sunt şi aproape 200 de ostatici pe toate naţionalităţile. Am avut şi o discuţie în privat cu Domnia Sa, ne-a prezentat şi nişte imagini groaznice şi greu de descris a ceea ce s-a întâmplat cu acum câteva zile”, a mai spus Ciolacu.
 
Întrebat dacă există vreun ostatic român sau de origine română, premierul a răspuns negativ.
 
”Nu există. Nu există o astfel de informaţie. În schimb, am avut întâlnire cu două familii care avea o soră şi un copil care sunt de origine română, având bunicii din România. Ambele familii aveau ostatici în acest moment şi mi-au prezentat chiar filmuleţe trimise de către terorişti. Este o emoţie foarte mare şi cred că era dat de datoria noastră să avem această solidaritate cu Israelul. Chiar dl. prim-ministru a spus că ne consideră nişte fraţi”, a adăugat Marcel Ciolacu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.