Optsprezece sesizări privind contravenţii şi infracţiuni la alegerile parlamentare au fost înregistrate de la deschiderea secţiilor de votare până la ora 12.00, pentru patru situaţii privind posibile infracţiuni fiind făcute cercetări, a anunţat, duminică, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele mai multe sesizări, respectiv 11, au fost semnalate în mediul urban, a spus purtătorul de cuvânt al MAI, precizând că în cele cinci ore de la deschiderea secţiilor de votare nu au fost înregistrate incidente majore care să afecteze ordinea publică sau desfăşurarea în bune condiţii a procesului electoral.

"Până la acest moment, sunt în curs de cercetare patru situaţii privind săvârşirea unor posibile infracţiuni”, a mai spus Dajbog.

Purtătorul de cuvânt al MAI a precizat că poliţiştii din Capitală au fost sesizaţi cu privire la faptul că o persoană s-a prezentat la o secţie de votare şi a încercat să voteze fără a avea acest drept.

De asemenea, preşedintele unei secţii de votare din Bucureşti a sesizat Poliţia după ce a constatat lipsa unui buletin de vot, în momentul desigilării sacilor cu buletine de vot. În acest caz se fac cercetări, fără a fi afectat procesul de votare.

Tot în Bucureşti, o persoană a primit două buletine de vot pentru Camera Deputaţilor şi unul pentru Senat, iar aceasta le-a introdus în urnă pe toate cele trei, cazul fiind cercetat de poliţişti.

În Timiş, poliţiştii fac cercetări după ce o femeie a încercat să voteze cu o carte de identitate anulată. În urma verificărilor, s-a constatat că femeia avea asupra ei alte două cărţi de identitate: una valabilă şi una anulată, a precizat Dajbog.

În judeţul Iaşi, în localitatea Voineşti, preşedintele secţiei de votare a sesizat faptul că o femeie, membru al comisiei de vot, a încercat să voteze şi pentru soţul ei care nu era prezent. Biroul Electoral Judeţean a sesizat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi, care a început cercetările în cauză.

În judeţul Hunedoara, duminică dimineaţa au fost înlocuite două ştampile de control, după ce una dintre ele a fost aruncată, din greşeală, în foc, iar cealaltă a fost pierdută.

Într-o secţie de votare din localitatea buzoiană Poşta Câlnău, cele cinci ştampile cu menţiunea „Votat” au fost aruncate accidental în foc. Procesul electoral a fost reluat după înlocuirea ştampilelor.

În judeţul Prahova, poliţiştii au deschis o anchetă după ce preşedintele unei secţii de votare din Ploieşti a sesizat dispariţia unei ştampile cu menţiunea ”Votat”.

În Sibiu, un cetăţean ar fi votat la o secţie din municipiu, deşi nu avea aici domiciliul sau reşedinţa. La fel s-a întâmplat şi în localitatea Apoldu, unde o persoană a încercat să voteze, deşi nu avea reşedinţa în judeţul Sibiu.

În Teleorman, a fost sesizat Inspectoratul de Poliţie Judeţean cu privire la faptul că preşedintele unei secţii de votare s-ar afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Procesul electoral în secţie se desfăşoară fără probleme, a mai spus Monica Dajbog.

În Dâmboviţa, s-a făcut o sesizare la numărul de urgenţă 112 conform căreia membrul unei comisii de vot din judeţ fotografiază persoanele care votează, în momentul în care acestea ies din secţie. În acest caz, poliţiştii au început cercetările. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.