MInisterul de Externe anunţă sâmbătă seara că autorităţile israeliene au informat cu privire la decesul unei persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, ostatic în Fâşia Gaza. Ministerul afirmă că ”în prezent, o persoană cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, se mai află ostatică în Fâşia Gaza, context în care reiterează necesitatea eliberării tuturor ostaticilor din Fâşia Gaza”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Ambasada Israelului la Bucureşti confirmă, într-o postare pe Facebook, că este vorba despre Inbar Haiman, o tânără de 27 de ani, studentă la Arte, care avea şi cetăţenie română.

„Am aflat cu profundă tristeţe vestea care confirmă decesul tinerei Inbar Haiman, ucisă de teroriştii Hamas. În vârstă de doar 27 de ani, Inbar avea cetăţenie română şi era studentă la Arte. Executa lucrări de artă stradală deosebite şi numele sub care era cunoscută în Israel şi în lume era "Pink", semnătura ei inconfundabilă.

Inbar a fost răpită de teroriştii Hamas pe 7 octombrie în timp ce se afla la festivalul de muzică Nova. De atunci, colegii ei de breaslă îi inscripţionau numele pentru a cere eliberarea ei, "Free Pink".

Suntem alături de părinţii, fratele şi partenerul ei de viaţă în acest moment cumplit de dureros.

Fie memoria sa binecuvântată!” - este mesajul postat pe Facebook de Ambasada Israelului în România.

ŞTIREA INIŢIALĂ:

”În continuarea precizărilor transmise de către Ministerul Afacerilor Externe în contextul situaţiei de securitate din Statul Israel şi Fâşia Gaza, precizăm că autorităţile israeliene au informat cu privire la decesul unei persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, ostatic în Fâşia Gaza. Ministerul afacerilor externe transmite condoleanţe familiei îndoliate”, se arată în comunicatul MAE. 

Ministerul afirmă că ”în prezent, o persoană cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, se mai află ostatică în Fâşia Gaza, context în care Ministerul Afacerilor Externe reiterează necesitatea eliberării tuturor ostaticilor din Fâşia Gaza”. 

”Ambasada României la Tel Aviv menţine contactul cu autorităţile israeliene”, mai precizează MAE. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.