Preşedintele partidului Forţa Dreptei, fostul premier Ludovic Orban, susţine că „nu este simplu să faci politică de dreapta” în România, el afirmând că se confruntă cu numeroase situaţii în care alegătorii întreabă ce primesc pentru voturile lor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Invitat, sâmbătă, la Şcoala de vară a tinerilor din Partidul Mişcarea Populară, a afirmat că în România este dificil „să faci politică de dreapta”, el mărturisind că se confruntă cu situaţii în care, în campaniile electorale, alegătorii întreabă ce primesc pentru votul lor. 
„Nu este simplu că faci politică de dreapta în România. Prima întrebare, când te duci în orice localitate din ţara asta, mai puţin Bucureşti, Timişoara, Constanţa, deşi şi acolo primeşti această întrebare, e: Ce ne daţi? Ăsta este adevărul! Deci când te duci în campanie e ce ne daţi, ne măăriţi pensiile, creşteţi salariile, creşteţi salariul minim, ce ne daţi? Pentru că, din păcate, aici trebuie să recunoaştem un adevăr, timp de peste 30 de ani nu a existat niciun fel de educaţie economică, politică, democratică în România şi au venit tot felul de vânzători de iluzii care au promis marea cu sarea, care au dat de-a lungul timpului de la pui până la tigăi ,de la pungi cu mălai până la bani cash, de la 500 de lei până la o mie de lei, în funcţie de intensitatea votului. La Ştefăneştii de Jos, parcă se numeşte localitatea, în 2008 scorul a ajuns la vot la o mie de lei, a fost cel mai mare scor pe vot câştigat”, a afirmat Orban în discursul ţinut la Şcoala de vară a tineretului din PMP. 
Orban reclamă că nimeni nu le-a vorbit românilor că nu pot câştiga mai bine dacă nu învaţă, dacă nu muncesc şi nu progresează. 
„Aproape toţi, inclusiv multe coaliţii care s-au format de-a lungul timpului au intrat în acest joc populist, pentru că asta e lecţia cea mai simplă de a câştiga voturi: minţind, promiţând sau cumpărând sigur că e mai scump să cumperi voturi, dar cine fură are şi bani de cumpărat voturi, iar oamenii nu au înţeles treaba asta că atâta timp cât acceptă să voteze pe bani, înseamnă de fapt ei acceptă să fie corupţie în România”, a adăugat Ludovic Orban.
Fostul prim-ministru mai spune că nu este de acord că politicienii trebuie să vândă iluzii, el arătându-se convins că se poate face politică şi spunând oamenilor adevărul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.