Premierul Ludovic Orban a declarat joi la Iaşi că este bine că legea privind autonomia Ţinutului Secuiesc a fost respinsă în Senat, dar că răspunderea preşedintelui Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu pe această temă este integrală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Orban a afirmat că răspunderea liderului PSD şi a preşedintelui Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu în scandalul legii privind autonomia Ţinutului Secuiesc este integrală, dar că după respingerea legii în Senat, s-a depăşit “această etapă“.

„Ce să-i răspund lui Marcel Ciolacu? În calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor obligaţia sa şi a colegilor din Biroul Permanent era să pună pe ordinea de zi proiectul de lege pentru a fi respins de plenul Camerei Deputaţilor. Exista raport, existau avize cu mult timp înainte de termenul de adoptare tacită. Orice altă afirmaţie a preşedintelui PSD şi preşedintelui Camerei Deputaţilor e lipsită de suport, pentru că răspunderea sa este integrală. Dar e bine că până la urmă, în urma intervenţiilor preşedintelui şi puternicei reacţii a opiniei publice, a fost respinsă legea la Senat. Practic, am depăşit această etapă”, a spus Ludovic Orban.

Adoptarea tacită în Camera Deputaţilor a legii privind Autonomia Ţinutului Secuiesc a provocat nemulţumirea preşedintelui Klaus Iohannis, care a lansat acuzaţii extrem de dure la adresa PSD şi a liderului său, Marcel Ciolacu.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că este incredibil ce se întâmplă în Parlament, acuzând PSD că a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaţilor legea care acordă o autonomie largă Ţinutului Secuiesc. Preşedintele a susţinut că, în timp ce autorităţile se luptă cu pandemia, PSD se luptă în birourile din Parlament să dea Ardealul ungurilor. El l-a salutat în limba maghiară pe liderul PSD Marcel Ciolacu, întrebându-l ce i-a promis Viktor Orban în schimbul acestei înţelegeri.

Legea a fost respinsă miercuri în Senat, care este Cameră decizională.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.