Preşedintele PNL, Ludovic Orban, îl critică pe premierul Florin Cîţu pentru decizia de a aloca fonduri către primari în perioada de campanie pentru alegerile interne din partid, el amintind că pentru un gest similar preşedintele Klaus Iohannis a depus o plângere penală pe numele lui Liviu Dragnea. "Păi putem noi să vorbim astăzi de condiţionarea alocării de bani publici către primari în Congres cu condiţia de a susţine un candidat care este premier în funcţie? Păi fraţilor, aşa ceva este penal, să ştiţi!”, afirmă Orban.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Prezent, luni seară, la şedinţa Comitetului Director al PNL Olt, liderul PNL, Ludovic Orban, a reamintit că preşedintele Iohannis a formulat plângere penală pe numele lui Liviu Dragnea pe motiv că acesta, folosind bani din PNDL1, "a cumpărat primari" de la PNL înainte de campania pentru alegerile prezidenţiale din anul 2014 şi "i-a trecut la PSD promiţându-le proiecte".
 
"Însuşi preşedintele Iohannis este cel care a formulat plângerea penală împotriva lui Dragnea. Sigur că ea nu şi-a urmat cursul, dar plângerea a fost formulată. Păi putem noi să vorbim astăzi de condiţionarea alocării de bani publici către primari în Congres cu condiţia de a susţine un candidat care este premier în funcţie? Păi fraţilor, aşa ceva este penal, să ştiţi! Toate resursele publice se alocă în conformitate cu legea, pe baza unor reglementări şi unor proceduri bine stabilite. Şi eu am alocat bani din fondul de rezervă, dar am făcut-o pe baza legii (...). Pe baza legii, da? Nu pe baza unui interes de moment! Cum să dai bani către primari când tu eşti în campania electorală pentru funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal? Să dai banii cu o săptămână înainte de Congres! Păi, mă scuzaţi că vă spun, dar o să ne arunce în aer imaginea, toată media o să ne facă zdrenţe dacă se întâmplă aşa ceva în campania electorală internă a Partidului Naţional Liberal. De ce a trebuit să aştepte până acuma? Dacă erau solicitări legale şi pertinente din partea primarilor, ele trebuiau satisfăcute mai demult, nu în ultima săptămână de campanie!”, a afirmat Ludovic Orban în discursul ţinut în faţa liberalilor din Olt.
 
El a catalogat campania internă pe care a făcut-o în partid drept una "de bun simţ, discret", criticând modul în care Florin Cîţu a înţeles să se promoveze pentru alegerile interne.
 
"Problema nu a fost candidatura lui Florin Cîţu la funcţia de preşedinte a Partidului Naţional Liberal, ci modul în care a fost construită toată campania, o astfel de campanie nu are voie să câştige în Partidul Naţional Liberal! Dacă o astfel de campanie câştigă în Partidul Naţional Liberal, înseamnă că noi putem să ne ducem acasă, că ăsta nu mai e Partidului Naţional Liberal. O campanie se face prin mesaje pozitive, se face printr-un program serios, se face prin argumente solide. Se face convingându-i pe oameni să voteze liber opţiunea pe care o au pentru binele Partidului Naţional Liberal”, a mai afirmat Orban.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.