Preşedintele PNL, Ludovic Orban, propune ca adoptarea proiectului de revizuire a Constituţiei să aibă loc printr-un referendum organizat odată cu alegerile prezidenţiale, fie în primul tur, fie în cel de-al doilea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ludovic Orban a declarat luni, că a mandatat liderii grupurilor parlamentare să finalizeze negocierile privitoare la proiectul de revizuire a Constituţiei României, în conformitate cu pactul semnat de Partidul Naţional Liberal. 

“Am mandatat liderii grupurilor parlamentare să finalizeze negocierile privitoare la proiectul de revizuire a Constituţiei României, în conformitate cu  pactul semnat de Partidul Naţional Liberal la solicitarea şi iniţiativa  preşedintelui, pactul privind consolidarea parcursului european al României, proiect de revizuire care urmăreşte punerea în practică a voinţei exprimate  de cetăţenii români în cadrul referendumului convocat de preşedintele României în data de 26 mai”, a afirmat Orban.

El a mai spus că acest proiect de revizuire a Constituţiei va fi depus spre dezbatere parlamentară, iar adoptarea sa să aibă loc odată cu alegerile prezidenţiale. 

“Avem convingerea şi aşteptăm ca în cursul zilei de astăzi, proiectul de revizuire a Constituţiei, elaborat de Partidul Naţional Liberal, să fie depus spre dezbaterea parlamentară. Şi, din nou, solicităm tuturor partidelor parlamentare să acţioneze în conformitate cu voinţa exprimată de cetăţenii români şi să asigure trecerea prin Parlament a acestui proiect de revizuire a Constituţiei şi adoptarea acestui proiect de revizuire a Constituţiei, printr-un referendum o dată cu alegerile prezidenţiale, fie în primul tur, fie în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale”, a mai afirmat liderul PNL.

Orban spune că nu înţelege de ce coaliţia de guvernământ a anunţat că depune la rândul ei un proiect de revizuire a Constituţiei, fără să vadă proiectul PNL.

“Chiar nu înţeleg de ce partidele din coaliţia de guvernământ au anunţat că vor să depună şi ei un proiect de revizuire a Constituţiei, fără să vadă proiectul nostru de revizuire a Constituţiei. Cetăţenii români, în ciuda boicotului direct sau indirect al partidelor din coaliţia de guvernământ, au decis pe 26 mai câteva lucruri simple care trebuie transpuse în Constituţia României pentru o revizuire a Constituţiei  şi anume interzicerea amnistiei şi graţierii pentru faptele de corupţie, interzicerea emiterii de ordonanţe de urgenţă în domeniul justiţiei, crearea unui mecanism prin care şi alte entităţi decât Avocatul Poporului să poate să sesizeze Curtea Constituţională pentru declanşarea controlului de constituţionalitate prealabil din cadrul ordonanţelor de urgenţă”, a explicat Orban.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.