Liderul PNL Ludovic Orban declară că PNL cere imperativ convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară pentru adoptarea măsurilor solicitate de preşedintele Klaus Iohannis

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Capacitatea administrativă a statului român a fost distrusă în ultimii ani de guvernările PSD-ALDE, din cauza numirilor pe bază de carnet de partid şi a complicităţilor infracţionale a liderilor coaliţiei guvernamentale. Plantarea oamenilor fără competenţe minimale şi a beizadelelor de partid în funcţii de conducere trebuie să dispară. Partidul Naţional Liberal este în divorţ definitiv cu astfel de practici şi se angajează să readucă meritocraţia în funcţia publică. În acţiunea politică din ultimii ani, PNL s-a opus cu vehemenţă, şi cu toate instrumentele legale avute la dispoziţie, tentativelor de politizare şi destructurare a structurilor de siguranţă şi ordine publică. Am contestat la Curtea Constituţională toate iniţiativele nocive ale majorităţii PSD-ALDE menite să vulnerabilizeze statul de drept, sistemul judiciar şi sistemul de apărare a victimelor în faţa infractorilor”, afirmă Ludovic Orban într-o declaraţie de presă.

El spune că, având în vedere falimentul structurilor statului român în a proteja dreptul la viaţă şi la integritate fizică a persoanei, PNL cere imperativ convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară pentru adoptarea măsurilor solicitate de Preşedintele României, Klaus Iohannis.

În opinia sa, dezbaterea parlamentară trebuie să privească revizuirea legislaţiei în privinţa sistemului de localizare şi intervenţie rapidă pentru situaţii de urgenţă, precum şi o mai bună coordonare între instituţiile de ordine publică şi cele cu rol de anchetă.

„Totodată, această reuniune a Parlamentului trebuie să abordeze în mod obligatoriu abrogarea Legii recursului compensatoriu, desfiinţarea Secţiei Speciale pentru anchetarea magistraţilor, respingerea în ansamblu a proiectelor de modificarea a Codurilor penale declarate neconstituţionale de CCR, respingerea OUG privind Codul Administrativ care introduce noi pârghii de hiperpolitizare a funcţiei publice. Din păcate, stadiul metastazat în care au ajuns instituţii ale statului precum Ministerul de Interne, care a eşuat în a garanta dreptul la viaţă, reclamă nu doar demisii din funcţii, ci o reconstrucţie din temelii a sistemului de ordine publică. Faptul că titularul acestui protofoliu a abandonat funcţia după doar câteva zile arată că mizeria care se ascunde în spate este una purulentă, greu de acoperit şi mult prea greu justificat din partea PSD”, încheie liderul PNL.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.