Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, vineri, la Timişoara, că este convins că PSD are pregătite anumite amendamente la legile justiţiei pe care le va introduce în camera decizională ”pe ultima sută de metri”, adică ”noaptea ca hoţii”. Orban spune că ”obiectivul real al partidului de guvernământ este să pună mâna pe Justiţie, să nu mai fie deranjaţi de procurori, de judecători, să poată să fure liniştiţi în continuare”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă la Timişoara, că PNL va vota împotriva modificărilor la legea justiţiei şi că este convins că ”pe ultima sută de metri” vor fi introduse unele amendamente.

”Vom fi împotriva acestor modificări, dar vom fi în stare de veghe. Convingerea mea este că, exact ca în cazul legii pe amnistie şi gratiere, pe ultima sută de metri, în camera decizională, în noaptea de dinaintea dezbaterii în plen, adică, noaptea ca hoţii, vor veni cu amendamente pe care le au deja pregătite, la sertar, şi vom fi extrem de atenţi şi vigilenţi pentru a avea o reacţie şi o ripostă pe măsură. Pentru că mie îmi este clar că obiectivul real al partidului de guvernământ este să pună mâna pe Justiţie, să nu mai fie deranjaţi de procurori, de judecători, să poată să fure liniştiţi în continuare, să poată să îşi vadă de stilul lor abuziv de a conduce instituţiile. Deci au pregătit un proiect de legi pe care, culmea, ministrul Justiţiei l-a elaborat, dar nu a avut curajul să şi-l asume public. Pur şi simplu l-a dat în mod neoficial către nişte parlamentari”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban a mai spus că PNL sprijină orice manifestare publică ”împotriva tentativei PSD de a controla justiţia şi suntem susţinătorii independenţei puterii judecătoreşti şi a puterii justiţiei în ansamblu”.

Liderul PNL a avut o şedinta cu lideri locali ai PNL Timiş, apoi s-a dus în comuna Checea, unde au loc alegeri duminica, pentru susţinerea candidatului partidului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.