Preşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban a afirmat că obiectivul PNL este să contribuie la o decizie care să permită furnizarea serviciului de salubritate, de ridicare a gunoiului menajer în Sectorul 1, o soluţie care să fie conformă cu legea şi cu contractele existente. El a adăugat că vor fi discuţii în acest sens şi la nivelul coaliţiei, dacă va fi necesar acest lucru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Obiectivul PNL este ca să contribuie la o decizie care să rezolve problema existentă în Sectorul 1, o decizie care să permită furnizarea serviciului de salubritate, de ridicare a gunoiului menajer, o soluţie conformă cu legea şi conformă cu contractele existente. Asta este punctul meu de vedere. Faptul că s-a ajuns în situaţia în care s-a ajuns este mai puţin rezultatul unor poziţii ale consilierilor locali ai PNL, ci rezultatul unui conflict care a fost generat încă de la început între primarul Sectorului 1 şi firma furnizoare de salubritate”, a afirmat Ludovic Orban vineri la Parlament.

Chestion dacă situaţia va fi discutată în coaliţie, liderul PNL a răspuns: „Dacă va fi necesar să discutăm la nivelul coaliţiei, vom discuta”.

Referitor la colaborarea între PNL şi USR la Sectorul 1, Orban a spus că liberalii şi-au respectat toate înţelegerile pe care le-au avut atât în Bucureşti, cât şi la sectoare.

„În ceea ce ne priveşte pe noi, reprezentanţii PNL, noi ne-am respectat înţelegerile pe care le-am avut, nu numai în Bucureşti sau în celelalte sectoare. Ştiţi foarte bine că, încă de la început, relaţia a fost tensionată, au trecut aproape 5 luni până când primarul să delege atribuţiile care au fost stabilite prin negociere către viceprimarul din partea PNL. Nu vreau să comentez decât că, din punctul meu de vedere, trebuie găsită o soluţie rapidă care nu poate fi decât la masa discuţiilor pentru a putea rezolva criza din Sectorul 1. Am avut o discuţie cu preşedintele filialei, o să mă întâlnesc în cursul zilei de astăzi să înţeleg exact situaţia şi vom încerca să găsim o soluţie”, a explicat preşedintele PNL. 

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand vrea declararea stării de alertă ca urmare a situaţiei sanitare generate de faptul că gunoiul nu mai este ridicat de firma de salubrizare Romprest, fiind pentru a doua oară când locuitorii sectorului se confruntă cu această situaţie.

Prefectul Capitalei Alin Stoica analizează documentaţia transmisă de Primăria Sectorului 1 şi va avea consultări pe acest subiect, în cursul acestei zile, cu DSP şi cu Garda de Mediu, în vederea luării unei decizii ulterioare.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, consideră că serviciul de salubrizare la Sectorul 1 trebuie prestat în continuare pentru ca gunoaiele să nu rămână pe stradă, menţionând că starea de alertă cerută de Clotilde Armand reprezintă o soluţie de moment şi că situaţia se poate rezolva printr-o atitudine responsabilă atât din partea companiei care prestează serviciul, cât şi din partea Primăriei Sectorului 1.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.