Preşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban a transmis, cu ocazia Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, că România s-a aflat în avangarda dezvoltării aviaţiei mondiale prin Aurel Vlaicu, Traian Vuia, Henri Coandă şi Smaranda Brăescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Transmit cele mai bune urări Aviaţiei Române şi Forţelor Aeriene! Românii se află în avangarda dezvoltării aviaţiei mondiale, cu înaintaşi precum Aurel Vlaicu, Traian Vuia, Henri Coandă şi Smaranda Brăescu, cu faptele de eroism din cele două războaie mondiale şi cu aviatorii noştri care îşi fac datoria fără reproş alături de aliaţii din NATO. Să ne amintim şi să sărbătorim astăzi aşa cum merită numele mari ale aviaţiei noastre, bărbaţi şi femei care au fost modele de curaj şi umanitate pentru generaţii întregi. De la cei care au zburat cu istoricul IAR CV 11, până la puternicele F-16, MIG Lancer, Hercules sau IAR Puma, piloţii români ne apără cerul de peste o sută de ani. De ziua lor, pe 20 iulie, le dorim ca aripile să-i poarte în înalturi şi aterizarea să le fie lină, cu binecuvântarea Sfântului Ilie, patronul aviatorilor. La mulţi ani!”, a scris Ludovic Orban, marţi pe Facebook. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.