Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban afirmă că nu el şi colegii săi au părăsit partidul, ci noua conducere a PNL a "abandonat" electoratul care a avut încredere în promisiunile PNL. Orban respinge comparaţiile între demersul său de a înfiinţa un nou partid şi cele ale foştilor lideri Theodor Stolojan sau Călin Popescu Tăriceanu care au plecat din PNL pentru a înfiinţa noi formaţiuni cu orientare liberală. Orban crede că actuala alianţă de guvernare "va dura, din păcate pentru România".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Nu eu şi nu colegii mei suntem cei care am părăsit Partidul Naţional Liberal. Conducerea Partidului Naţional Liberal a părăsit, a trădat, a abandonat oamenii care au avut încredere în noi, care au crezut în proiectul de dezvoltare a României pe care l-am prezentat în campania electorală, care au crezut declaraţiile preşedintelui Iohannis, declaraţiile mele şi ale multor alţi lideri din PNL: votaţi PNL, scăpaţi de PSD, doar PNL poate să bată PSD, niciodată cu PSD. (...) A fost un campionat de minciuni perverse care a fost generat de cei care, pur şi simplu, au aruncat...", a afirmat Ludovic Orban miercuri seară, la România Tv.
 
El a susţinut că s-a propus excluderea sa din partid pentru că s-a opus unor "decizii evident inepte" luate de conducerea PNL, pe care o consideră "nelegitimă, impusă la Congres". 
 
Orban a afirmat că PNL a fost "predat către PSD, într-o poziţie subalternă".
 
Fostul lider al PNL a mai susţinut că plecarea sa din partid şi decizia de a pune bazele unei noi formaţiuni de dreapta nu se poate compara cu anterioarele "ruperi" din PNL, când s-au format partide "satelit". El a făcut referire la partidul înfiinţat de Theodor Stolojan, partid care a fost apoi absorbit de PD, sau la cel căruia i-a pus bazele Călin Popescu Tăriceanu, care a asigurat altui partid o majoritate în Parlament. 
 
"Situaţia este complet diferită astăzi. Eu astăzi nu-mi propun să fac o fracţiune, sau să fac un partiduleţ. La ora actuală nu există în România un partid serios, un partid care să ajungă să fie bine organizat, care să aibă în baza lui oameni reprezentativi care cu adevărat să susţină valorile de centru-dreapta-dreapta”, a mai declarat Orban. 
 
Întrebat cât crede că va rezista actuala coaliţie aflată la guvernare, Orban a răspuns: "După forţele care au fost implicate în construcţia acestei alianţe contra naturii şi mai ales după modul în care actorii principali care au determinat această coaliţie nici cal, nici măgar, această struţo-cămilă, eu cred că va dura, din păcate pentru România, eu cred că va dura".
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.