Premierul Ludovic Orban a declarat, în cadrul dezbaterii ”Eurovision Contest: A Europe That Protects”, că România este gata să fie integrată în spaţiul Schengen, întrucât respectă toate criteriile tehnice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mesajul nostru este foarte clar: respectăm valorile, principiile şi prezenţa importantă a fiecărei ţări în procesul decizional. Suntem gata să fim integraţi în spaţiul Schengen. Respectăm toate criteriile tehnice. România este o ţară democratică, foarte pro-europeană şi care a arătat în ultimii zece ani că este un actor european”, a declarat Orban în cadrul dezbaterii ”Eurovision Contest: A Europe That Protects”.

În ceea ce priveşte corupţia, al a anunţat că obiectivul principal al României este să pună capăt Mecanismului de Cooperare şi Verificare. Totodată, premierul a subliniat că noi obiective înseamnă noi cheltuieli, iar acestea trebuie finanţate cu un procent în creştere pentru a nu fi afectate politicile de coeziune, convergenţa, agricultura.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.