Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi, că ar trebui să îi fie ruşine lui Liviu Dragnea să vorbească despre renunţarea la pragul pentru referendum, având în vedere că din cauza lui oamenii nu au venit la vot.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu îi e ruşine lui Dragnea? Au mai coborât pragul de validare de la 50% la 30%, cu un obiectiv foarte clar urmărit, acela de a îl demite mai uşor pe preşedintele României, pentru că ei ştiu că niciodată nu vor avea şansa să câştige alegerile pentru funcţia de preşedinte. E o obrăznicie din partea lui să se facă că nu înţelege că de fapt foarte mulţi români care susţineau familia tradiţională nu au venit la vot pentru că au perceput că este referendumul lui Dragnea şi că de fapt prin modul în care s-a pus întrebarea Dragnea urmăreşte să modifice Constituţia”, a declarat Orban.

Liderul PNL a precizat că, deşi a fost un fake news faptul că liderul PSD ar vrea să modifice Constituţia în interes personal, aceste informaţii au determinat oamenii să nu mai participe la referendum.

"Sigur, un fake news care nu avea nicio bază reală, dar care a prins să modifice Constituţia în interes personal şi foarte mulţi nu s-au prezentat la vot pentru că au considerat că acest referendum este o mânărie a lui Liviu Dragnea. Dacă mai vorbeşti despre prag la referendum, după ce ai coborât o dată de la 50% la 30% mi se pare o glumă proastă", a mai spus Ludovic Orban.

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, miercuri, că ideea de cvorum inhibă prezenţa la vot la referendum şi spune că dacă nu ar exista un prag minim de prezenţă, numărul de oameni care ar vota ar fi mai mare, participând inclusiv cei care ar vota „Nu”. Precizările lui Liviu Dragnea vin în contextul în care referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie nu a fost validat din cauza prezenţei extrem de scăzute la vot, sub 30 la sută, cât era necesar pentru validare. Dragnea este de părere că rezultatul votului nu este un eşec al PSD, ci un eşec al tuturor celor care au votat „Da” la referendum.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.