Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că ”e loc de mai bine” în privinţa derulării campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 din România şi a subliniat că multă lume amână vaccinarea din cauza scăderii numărului de persoane infectate din această perioadă, precum şi din cauza sezonului cald.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În matreie de campanie de vaccinare, evident că e loc de mai bine. Ar trebui spus că în mediul urban, în special în mediul urban mare s-a mişcat bine, în schimb, în urbanul mic şi în rural va trebui să mărim numărul de caravane mobile, să facem o popularizare foarte bună, în zilele în care se deplasează caravanele mobile să  implicăm toţi factorii de influenţă din comunităţile locale, primari, preoţi, medici şi cadre didactice să convingem populaţia ca atunci când vine caravana să se vaccineze într-un număr foarte mare”, a declarat Ludovic Orban, sâmbătă, într-o conferinţă de presă.
 
Orban a adăugat că sezonul cald este din cauza căruia multă lume amână vaccinarea.
 
”E loc de mai bine, evident. Acum, vă mai spun un lucru, o dată cu venirea sezonului cald, o dată cu vacanţa a scăzut foarte mult interesul pentru vaccinare şi ca urmare a evoluţiei numărului de cazuri există o senzaţie de uşurare din partea multora care zic, da, mă vaccinez, dar mai încolo că acum poate vreau să plec în concediu sau  nu e pericol, valul patru vine probabil în toamnă şi din cauza asta a scăzut într-un fel, interesul cetăţenilor de a se vaccina”, a declarat Orban.
 
Ludovic Orban mai este de părere că vaccinare apopulaţiei ar trebui sp se deruleze cu mai multă energie. 
 
”Dar eu cred că această campanie de vaccinare ar trebui să se deruleze în continuare cu şi mai multă energie, cu o adaptare permanentă la situaţiile specifice şi la caracteristicile comunităţilor locale pentru a determina creşterea ratei de vaccinare pentru că e evident, cu cât va fi rata de vaccinare  mai mare, cu atât şansa de a avea un impact foarte mare în valul patru al pandemiei se va diminua”, a declarat Orban.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.