Liderul PNL Ludovic Orban contează pe 234 de voturi pentru susţinerea Guvernului său în Parlament, el declarând duminică seară că, în afara celor 225 de voturi ale formaţiunilor care au declarat explicit că susţin Guvernul, mai are angajamente de vot din partea a încă cel puţin 9 parlamentari, în condiţiile în care sunt necesare cel puţin 233.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Voturi instituţionale sunt 225, ale formaţiunilor politice care au declarat susţinerea. Mai avem angajamente de vot astăzi, din partea a cel puţin nouă parlamentari., dar, aşa cum v-am explicat, am angajat discuţii cu foarte mulţi parlamentari, individual. Vom discuta în continuare cu parlamentarii Pro România pentru a participa efectiv, pentru a nu urma boicotul pe care îl pune la cale PSD, astfel încât să avem o procedură normală de învestire”, a declarat Orban.

Întrebat dacă va relua discuţiile şi cu liderul Pro România, Victor Ponta, Orban a răspuns: "În măsura în care există deschidere şi de partea cealaltă".

Cele 225 de voturi invocate de premierul desemnat provin de la PNL, ALDE, USR, UDMR, PMP şi de la grupul minorităţilor.

PMP a anunţat duminică, după o şedinţă a conducerii partidului, că va vota condiţionat guvernul Orban.

Şi preşedintele USR, Dan Barna, a spus că toţi parlamentarii USR vor vota pentru învestirea Guvernului Orban, deşi au obiecţii faţă de unii miniştri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.