Ludovic Orban a declarat că nu au fost încă stabilite detaliile unor eventuale candidaturi comune ale partidelor care formează Dreapta Unită la alegerile locale. „Cel mai probabil susţinem ideea de a avea candidaţi comuni la preşedinţia Consiliului Judeţean, la primăria municipiu reşedinţă de judeţ unde vor fi bătălii politice extrem de grele în care ne confruntăm cu formaţiuni politice. În rest, din punctul meu de vedere, trebuie lăsat la nivelul organizaţiilor locale să decidă care este cea mai bună formă de a participa, mă refer la localităţi altele decât municipiile”, a adăugat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Încă nu am discutat detalii. Sigur că am discutat, de principiu, să ne unim peste tot unde este benefic să ne unim forţele şi la locale, dar încă nu am stabilit practic o procedură foarte clară, un mecanism foarte clar şi cum exact ne vom uni aceste forţe. Eu vă spun de acum că punctul meu de vedere este foarte clar: noi trebuie să privim din perspectiva calităţii echipelor pe care le avem în fiecare organizaţie judeţeană şi în fiecare organizaţie locală”, a afirmat Ludovic Orban, răspunzând unei întrebări, duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Ploieşti.
Acesta a afirmat că partidul pe care îl conduce are candidaţi pentru funcţia de primar în peste 700 de localităţi. 
„În mod evident, dorim ca orice colaborare să se desfăşoare pe baza unei evaluări obiective a calităţii şi mai ales a şanselor de a câştiga alegeri  a fiecărui candidat şi a fiecărei echipe din partea fiecărui partid. Sigur că cel mai probabil susţinem ideea de a avea candidaţi comuni la preşedinţia Consiliului Judeţean, la primăria municipiu reşedinţă de judeţ unde vor fi bătălii politice extrem de grele în care ne confruntăm cu formaţiuni politice. În rest, din punctul meu de vedere trebuie lăsat la nivelul organizaţiilor locale să decidă care este cea mai bună formă de a  participa, mă refer la localităţi altele decât municipiile, să aibă libertatea de a decide care e cea mai eficientă formă de a participa în alegeri. (...) Dacă vor să meargă pe liste separate, acest lucru va trebui reglementat, se face un pact de neagresiune, de colaborare în Consiliul Local (...) Dar încă nu e ceva foarte clar stabilit. Realitatea este că, ne-am trezit într-un weekend, că de unde vineri era clar că nu se mai fac alegeri comasate, într-un weekend, în urma, probabil, efectului aerului de la Cotroceni, care e mai în deal un pic, în Dealu Spirii, în urma efectelor aerului rarefiat de la Cotroceni asupra lui Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă ne-am trezit că se comasează nişte alegeri, nedemocratic şi neconstituţional”, a adăugat Orban.
El spune că se va „bate cu toate forţele” pentru ca alegerile locale să se organizeze la termen.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.