Lucian Şova şi-a depus joi demisia de la Ministerul Transporturilor. În locul său, PSD l-a propus pe trezorierul partidului, Mircea Drăghici.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Klaus Iohannis a refuzat marţi să semneze atât revocarea sa din funcţie, cât şi numirea la Transporturi a Liei Olguţa Vasilescu, propusă iniţial pentru acest post.

Miercuri seară, PSD l-a propus pentru acest post pe Mircea Drăghici.

Cu aproximativ o oră înainte de a demisiona Şova, Ministerul Transporturilor a făcut publice două rapoarte de control vizând CFR Marfă şi implementarea magistralei 5 de metrou.

O situaţie similară celei de la Transporturi de înregistrează la Ministerul Dezvoltării, unde titularul portofoliului este Paul Stănescu, care este şi vicepremier şi care nu este dispus să renunţe la funcţie.

Pentru acest minister a fost iniţial nominalizat Ilan Laufer, şeful statului refuzând atât revocarea lui Stănescu, cât şi numirea lui Laufer. Ulterior, PSD a propus-o pe Lia Olguţa Vasilescu.

Decizia privind numirile şi revocările miniştrilor va aparţine preşedintelui Klaus Iohannis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.