Noul ministru al Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat că va continua reformele demarate de Marcel Vela şi că va organiza concursuri pentru posturile de conducere din structurile ministerului unde şefii au fost numiţi sau detaşaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Îmi doresc ca în cel mai scurt timp să avem o echipă completă, funcţională la MAI, mă refer la secretari de stat, subsecretari de stat, şefi de structuri. Voi continua toate proiectele de reformă demarate de ministrul Marcel Vela şi aici mă refer, evident, la ocuparea prin concurs a posturilor care în acest moment sunt ocupate prin preluare de atribuţii sau delegaţi şi foarte important şi asta va comunica domnul preşedinte astăzi, suntem implicaţi în campania naţională de vaccinare şi în aceste condiţii le-am cerut colegilor să depună toate eforturile, să contribuie cu tot ce au la dispoziţie pentru reuşita acestei campanii”, a declarat Lucian Bode.
 
Ministrul a precizat că nu doar Poliţia Română, ci şi alte structuri au şefi interimari.
 
”Nu doar Poliţia Română, DGA, Poliţia de Frontieră, DGIPI sunt structuri care nu au la comandă persoane promovate în urma unui concurs şi acest lucru mă va preocupa, cum am spus, în  zilele următoare vom face o evaluare, să vedem în ce stadiu sunt aceste demersuri şi în cel mai scurt timp cu putinţă îmi doresc ca aceste concursuri să fie organizate şi să avem stabilitate”, a declarat ministrul.
 
Lucian Bode a adăugat că îşi doreşte ca uniforma oamenilor legii să fie respectată.
 
”Sunt extrem de interesat şi voi solicita în primele zile din activitatea mea, voi solicita un raport din partea structurilor de specialitate, pentru că am văzut în spaţiul public foarte multe subiecte legate de acest fenomen. Am văzut foarte multe acte de ultraj la adresa oamenilor legii şi îmi doresc ca uniforma oamenilor legii să fie respectată, să recâştigăm încrederea oamenilor şi nu putem să o recâştigăm decât cu o atitudine transparentă în interesul public pentru că nu trebuie să uităm niciodată, toţi suntem  în slujba cetăţenilor aici”, a mai precizat Lucian Bode, noul ministru de Interne.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.