Ministrul de Interne, Lucian Bode, anunţă că, până în data de 8 martie, vor fi făcute numirile celor 127 de prefecţi şi subprefecţi în baza Ordonanţei 3, adoptată luna trecută de Guvern, act normativ care prevede că prefecţii au statutul de demnitar. Propunerile vor fi validate în forurile de conducere ale partidelor din Coaliţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Termenul până la care toţi prefecţii şi subprefecţii, mai exact 127 la număr, trebuie să fie numiţi conform reglementărilor din Ordonanţa 3, prin care prefectul este demnitar, este 8 martie. Deci, până în data de 8 martie, toţi prefecţii şi subprefecţii din România vor fi numiţi în baza noilor reglementări legale adoptate de către Guvernul României. Fiind demnitari, clar fiecare formaţiune politică îşi va valida în propriile structuri propunerile le va înainta către structura centrală a partidului, partidul are obligaţia să verifice aceste propuneri, să le valideze în structurile centrale  - în cazul nostru în cadru Biroului Executiv Naţional  - după care ele vor veni la Ministrul Afacerilor Interne. Noi, la rândul nostru, avem obligaţia să analizăm fiecare propunere în baza criteriilor de integritate, legale, în vigoare, astfel încât pe fiecare funcţie de prefect şi subprefect să numim oameni integri, oameni care să corespundă atât din punct de vedere profesional cât şi al respectării condiţiilor legale. Acest lucru se va întâmpla până în data de 8 martie când se împlinesc 30 de zile de la momentul publicării în Monitorul Oficial a Ordonanţei 3”, a declarat Lucian Bode, vineri după-amiază, într-o conferinţă de presă susţinută în judeţul Sălaj.
 
Bode a refuzat să vorbească despre strategia PNL privind numirile pe aceste funcţii, însă Biroul Politic Naţional al PNL se va reuni sâmbătă pentru validrea propunerilor. 
 
PNL va avea 23 de prefecţi şi 47 de subprefecţi, USR-PLUS va avea 14 prefecţi şi 28 de subprefecţi, iar UDMR va avea 5 prefecţi şi 10 subprefecţi, potrivit negocierilor din cadrul coaliţiei.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.