Deputatul Liviu Pleşoianu a anunţat, marţi, că va candida ca independent la Preşedinţie, după ce a pierdut competiţia internă din PSD în favoarea Vioricăi Dăncilă. Acesta spune că, la 30 de ani de la Revoluţie, îşi doreşte să triumfe ”curajul, nu frica, dreptatea, nu injustiţia, vorba liberă a omului liber, nu tăcerea vinovată, ROMÂNIA, nu... Românica".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

LIviu Pleşoianu a postat, marţi seară, un mesaj pe Facebook, în care îşi anunţă candidatura ca independent la alegerile prezidenţiale.

”Viorica Dăncilă va candida din partea partidului CEx. Eu voi candida din partea românilor, a oamenilor care au crezut, şi în 2012, şi în 2016, în posibilitatea:

- de a ne ridica din genunchi (nu de a lustrui fericiţi pantofii altora);
- de a avea o justiţie adevărată (nu una care distruge sufletul unui copil târându-l pe jos la propriu);
- de a reaşeza România în destinul său de ţară menită să creeze punţi între ţări (nu de stat vasal mulţumit să fie mereu mutat de alţii pe o tablă de şah ce nu-i aparţine);
- de a reaşeza fiinţa omenească în centru şi de a reumaniza profund societatea, politica, educaţia, relaţiile de muncă (nu de a continua să construim castele de nisip care se vor răsturna la cea mai mică adiere de vânt);
- de a face politica OMULUI LIBER (nu de a fi marioneta unor grupări, interne sau externe, de interese economice sau politice, din zona ieşită din matcă a serviciilor sau a altor organizaţii metastatale);
- de a preţui rădăcinile spirituale şi culturale ale acestui neam (nu de a deveni clone lipsite de identitate proprie încolonate spre prăpastia aşa-zisului "progresism");
- de a aduce în prim-plan oameni curaţi şi dornici să-şi ajute semenii (nu politruci şi ipocriţi înregimentaţi care mimează prost grija faţă de fiinţa omenească)”
, a scris Liviu Pleşoianu.

Acesta invită toate partidele ”care ţin la rădăcinile acestui neam” şi toţi oamenii ”demni şi liberi ai acestui neam” să i se alăture.

”Să dăm mână cu mână şi să încingem o HORĂ VIE a UNIRII care să învingă orice calcule politice meschine, orice planuri oculte care se fac peste noi şi peste toate! Voi candida ca independent la alegerile prezidenţiale din acest an, cu susţinerea tuturor celor care cred în acest mesaj! La 30 de ani de la Revoluţie, FIE să triumfe curajul, nu frica, FIE să triumfe dreptatea, nu injustiţia, FIE să triumfe vorba LIBERĂ a OMULUI LIBER, nu tăcerea vinovată, FIE să triumfe ROMÂNIA, nu... Românica! Fie să FIM, OAMENI LIBERI!”, a mai scris Pleşoianu.

Comitetul Executiv Naţional al PSD a votat marţi ca Viorica Dăncilă să fie candidatul partidului la Preşedinţie.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.